Talent van eigen bodem: 11 x deze artiesten uit Nijmegen vind je op Spotify

Wie houdt er nou niet van muziek!? Wij vinden dat Nijmegen op muzikaal gebied best veel te bieden heeft. Niet alleen in de kroegen of op podia, maar ook online, waaronder Spotify! Hier kun je veel Nijmeegse muziek vinden. Als afwisseling op de Top 2000, kozen wij stadsgenoten uit die je kunt beluisteren op Spotify.

Frank Boeijen

Tsja, Frank Boeijen kan niet missen natuurlijk. Misschien wel de bekendste Nijmeegse zanger, dichter, componist en muzikant. Jarenlang maakte hij nummer na nummer en ook Nijmegen komt in enkele liedjes naar voren. Zo zong hij over het Kronenburgerpark. Inmiddels staan er meer dan vijfhonderd songs en bijna dertig studio-albums op zijn naam! Ook ontving Frank tijdens zijn carrière verschillende prijzen, zoals de Edison en Gouden Harp. Deze echte Nijmegenaar vind logischerwijs dan ook op Spotify.

Navarone

Deze Nijmeegse band is sinds hun deelname aan The Voice Of Holland niet meer weg te denken uit Nijmeegse top van artiesten. De band bestaat uit 5 leden: Robin, Kees, Merijn, Roman en Bram. In de finale van de televisieshow belandde de rockband op de tweede plek. Sindsdien zijn veel hits van de band op Spotify te vinden dus je kunt er een hele afspeellijst mee vullen!

De Staat

De Nijmeegse band speelt al sinds september 2007 in zijn huidige bezetting en is trots op Nijmegen. De mannen van de band staan inmiddels voor groot publiek. Zo stonden ze in AFAS live en vormden ze het voorprogramma van The Rolling Stones. Nijmegen is dan op haar beurt ook mega trots op hen. Voor wie ze nog nooit gehoord heeft: ga gauw naar Spotify, want deze muziek wil je door je speakers knallen.  

Ronnie Ruysdael

Jan Rabbers is een Nijmeegse zanger en acteur. Hij is met name bekend onder het pseudoniem Ronnie Ruysdael. Van 1991 tot en met 2009 was hij frontman van feestband De Sjonnies. Daarna begon zijn solocarrière. Inmiddels is geen vierdaagse geslaagd zonder feestje met Ronnie Ruysdael en horen we ook in de kroegen zijn stem vaak terug. Luister op Spotify onder andere zijn hitjes: Nijmegen, Alé Hoempada en niet te vergeten: Eet veel bananen!

Ron Link

De Nijmeegse Ron Link was model voordat hij meedeed aan Idols. Hier belandde hij bij de laatste tien finalisten en begon zijn carrière als artiest. In 2006 deed Link mee aan de audities van de musical Tarzan, waarna hij de rol van Tarzan kreeg toegewezen. Hierna speelde hij in Assepoester. Veel van zijn versies van musicalhits vind je op Spotify!

Nigel Sean

Nigel Sean is een rapper uit Nijmegen. Hij  is 27 jaar en woont samen met zijn vriendin in Nijmegen. Hij heeft een thuisstudio waar al een paar hits zijn geboren. De soundtracks van films De Smurfen en F*ck De Liefde staan mede op zijn naam. Op Spotify vinden we momenteel veel van zijn muziek terug dus luister gerust eens! Dit seizoen schittert hij ook in The Voice of HollandVolg zijn avontuur elke vrijdagavond op RTL4.

Indigo

Deze alternatieve indierockband uit Nijmegen bestaat uit vier talenten. Mart als frontman. De band laat zich inspireren door de muziek van onder meer Radiohead, Editors, Ben Howard en Tamino. In mei 2019 ontving Indigo de Publieksprijs van de Roos van Nijmegen 2019 en verkocht direct twee shows uit. Twee maanden later stond de band op Valkhof Festival en verscheen de eerste single genaamd ‘Frontline’. In november 2019 verscheen hun debuut EP ‘A View From Above’, welke werd gepresenteerd tijdens een uitverkochte release show in Merleyn. En hoe leuk: al hun songs vind je ook op Spotify.

 • Band INDIGO: ‘We hebben een record bar-omzet gemaakt bij Café Dollars’

  Dat je als band helemaal niet al jaren aan de weg hoeft te timmeren om succesvol te zijn, bewijst de...

Waltzburg

Ook de band Waltzburg komt uit Nijmegen. Ze produceren upbeat indie en speelden onder andere op het Sziget Festival en Eurosonic Noorderslag. Ook waren ze vorig jaar augustus Serious Talent bij radiozender 3FM. Op Spotify vind je hun nummer: Gotor, Neon, Ages, Oklahoma en nog veel meer!

 • Zet je radio harder: Nijmeegse band Waltzburg is aan het doorbreken

  De Nijmeegse band Waltzburg zit flink in de lift. Ze speelden onder andere op het Sziget Festival en Eurosonic Noorderslag,...

Eddie van Halen

Edward Lodewijk van Halen is een Nederlandse gitarist, bekend geworden als medeoprichter en gitarist van de hardrockband Van Halen. Hij wordt gezien als de man die de two-hand-tappingtechniek populariseerde. Hij is niet alleen een innovator op het gebied van rockmuziek, maar ook een vernieuwer op technisch vlak, waaronder gitaarontwerp, gitaarversterking en gitaareffecten. Hij speelde in zijn eigen band en deed bijvoorbeeld ook de gitaarsolo in Beat It van Michael Jackson! Ook deze Nijmegenaar vinden we terug op Spotify.

Jeroen van der Boom

Wie kent hem niet? Jeroen van de Boom is zanger en presentator. Je kent hem misschien wel van zijn rol in De Toppers of van zijn nummers, zoals: jij bent zo, los van de grond, overal waar ik ga of je leeft vandaag. En Jeroen is ook nog eens een echte Nijmegenaar, hij werd hier namelijk in 1972 geboren. Ook al heeft hij de stad inmiddels al een tijdje verlaten, wij hoeven hem niet te missen! Hij is namelijk eenvoudig te vinden via Spotify.

Keljet

Dj-duo Keljet draaiden al op Solar, Emporium en op Ibiza en hebben een mooi aantal singles op hun naam staan. Inmiddels is het duo gestopt. Dit jaar hebben ze een punt gezet achter hun muzikale carrière als dj-duo. De mannen vielen met hun muziek een beetje tussen schip en wal en wilden verder zonder druk. Beide volgen nu hun eigen muzikale pad. Gelukkig hoeven we de muziek van de mannen niet te missen, veel van hun hits zijn namelijk te beluisteren via Spotify.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Nijmegenaren

Ga naar “Binnenkijken bij Monique in Oost: ‘Het is per ongeluk een mooi geheel’”

Binnenkijken bij Monique in Oost: ‘Het is per ongeluk een mooi geheel’

Binnenkijken bij
Ga naar “Roept u maar! Wat hoor je een Nijmegenaar nooit zeggen?”

Roept u maar! Wat hoor je een Nijmegenaar nooit zeggen?

nijmegenaren
Ga naar “Favorieten van Isis: ‘Dit is de perfecte plek tegen een blue monday’”

Favorieten van Isis: ‘Dit is de perfecte plek tegen een blue monday’

Favorieten van

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Opleiding Monteur Zonnepanelen”

Opleiding Monteur Zonnepanelen

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Carnaval Nijmegen”

Carnaval Nijmegen

 • Van 18 feb t/m 21 feb