Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Nijmeegse Kerem staat in de finale van de Elite Model Look 2019

Door Babs Bingen 30 september 2019

Duizenden enthousiaste modellen in spé hebben zich het afgelopen jaar tijdens castingdagen aan Elite Model Look Nederland gepresenteerd. Allemaal met de hoop om de prestigieuze modellenwedstrijd te winnen en daarmee stappen te maken in hun nog maar prille modellencarrière. De Nijmeegse geneeskundestudent Kerem (20) waagde een poging, en met succes: hij staat in de finale!

Elite Model Look staat bekend als de meest prestigieuze internationale modellenzoektocht. Veel topmodellen hebben hun carrière aan deze wedstrijd te danken. Denk daarbij aan Cindy Crawford, Gisele Bundchen, Lara Stone en Alessandra Ambrosio. Elk jaar nemen duizenden kandidaten verspreid over meer dan 40 landen deel aan deze modellenwedstrijd, die voor vele beginnelingen wordt gezien als een ideale lancering voor hun carrière als model.

Nul ervaring

Kerem kreeg van vrienden regelmatig te horen dat hij ‘maar eens modellenwerk moest gaan doen’. Kerem: “Het begon als grapje, toch leek het me wel leuk om me op te geven. Ik heb niets te verliezen, dacht ik. Een jaar lang houdt Elite castingdagen waar je over de catwalk moet lopen en als je goed genoeg bent, ook op de foto gaat. Hier had ik allemaal nul ervaring mee.”

Kerem houdt zijn hoofd koel

Op 12 oktober staat Kerem met 15 andere kandidaten in de finale. Kerem gaat voor de winst maar houdt zijn hoofd wel koel: “Ik voel voel tot nu toe nog geen spanning en probeer zo nuchter mogelijk te blijven en niet teveel verwachtingen te hebben. Dan kan het ook nooit tegenvallen. Nu ben ik vooral heel dankbaar voor de positieve ervaring die het me tot nu heeft opgeleverd. Natuurlijk zou het gaaf zijn als ik zou doorbreken, maar dan moet ik wel de dingen die voor mij betekenisvol zijn ernaast kunnen doen. Zoals bijvoorbeeld mijn studie, daarvan zou ik een tussenjaar kunnen nemen.”

View this post on Instagram

@elitemodellooknetherlands casting

A post shared by Kerem Bolek (@kerem.gif) on

Dit wint de winnaar

De winnaar van de wedstrijd krijgt een modellencontract bij Elite Model Management Amsterdam. Daarnaast krijgen de mannelijke en vrouwelijke winnaar een plaats in de grote, Internationale Finale Show, waar talenten uit 40 landen zich aan het wereldwijde Elite netwerk presenteren en kans maken op een internationaal contract bij Elite World ter waarde van €150.000,-.

Wij gaan duimen voor Kerem!

Lees ook:

Wauw: Danny maakte deze prachtige video als eerbetoon aan Nijmegen

De Randstad: dat is 'waar het allemaal gebeurt'. Right! Danny Vermeulen maakte deze prachtige video ...

Oproep: extra vrijwilligers gezocht voor het Ommetje op Rolletjes voor ouderen

De Stichting Club Goud, die zich inzet voor vrijwilligerswerk in de ouderenzorg, is op zoek naar ext...
TK Maxx

Dit is wanneer prijsvechter TK Maxx in Nijmegen open gaat

In het oude pand van V&D aan de Grote Markt opent binnenkort niet alleen een Decathlon, maar óók een...

adv.