De filosofie van de Nijmeegse Julie van Lief Leven: uit liefde leven

Julie Lief Leven
Julie Hinke. (Foto: eigen foto)

Blote voeten. Wilde haren. Ik wil avonturen sparen. Komt deze tekst jou bekend voor? Dat kan. Het is één van de ruim 600 korte gedichtjes van online community Lief Leven. Wij spraken met de Nijmeegse Julie, één van de dames van dit mooie initiatief.

Ons kindje. Zo beschrijft de Nijmeegse Julie Hinke (29) de inmiddels grote online community Lief Leven, die ze samen met haar vriendin Nanne van der Leer beheert. Op de sociale mediakanalen Instagram en Facebook worden dagelijks zelfgeschreven korte inspirerende gedichtjes geplaatst. Deze gedichtjes zijn via de webshop op kaarten en posters te koop. Gelukjes, zo noemen Julie en Nanne ze. En niet onopgemerkt: vele volgers lezen, kopen en waarderen de tekstjes. Julie: “Het is mooi om te zien wat de teksten voor mensen kunnen betekenen.”

Lief Leven

Nanne en Julie groeiden samen op in Nijmegen. Nanne was 15 jaar toen ze begon met het schrijven van teksten onder de naam ‘Lief Leven’. Julie had toen al bewondering voor het talent van Nanne. Julie: “Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat dit écht iets kon worden.” Terwijl Lief Leven groeide, bleven de dames bevriend. Julie: “We waren op eenzelfde punt in ons leven: op zoek naar onszelf. Dat konden we met elkaar delen. In de teksten van Nanne kon ik me goed herkennen. Langzaamaan ben ik haar dan ook steeds meer gaan helpen met Lief Leven, zij heeft hiernaast nog een fulltime baan.”

Julie en Nanne zijn samen opgegroeid. Als kleine meisjes waren ze al dikke vriendinnen. (Foto: eigen foto)

 

Trofee van de liefde

Inmiddels is Julie in dienst bij Lief Leven. Nanne schrijft alle teksten en Julie houdt zich bijvoorbeeld bezig met het onderhouden van de sociale mediakanalen, de webshop en de contacten met de uitgeverij en verkooppunten van de producten. De oude Nijmeegse vriendinnetjes zijn alleen niet meer zo dicht bij elkaar: Nanne woont in Amsterdam, Julie is weer terug in het voor haar oude en vertrouwde Nijmegen. Julie: “Ik heb er wel even gezeten maar Amsterdam is niet voor mij gemaakt. Toen ik hier terug kwam won ik de trofee van de liefde: ik ontmoette mijn huidige vriend.”

Uit liefde leven

De afstand maakt voor de dames niet uit, ze hebben een waardevolle vriendschap. Julie: “We delen echt álles met elkaar, hoe we ons ook voelen: blij, boos of bang. Dat maakt niet uit. We hebben ook dezelfde levensfilosofie: alleen maar uit liefde leven.” Die filosofie komt terug in de teksten van Lief Leven, waarin de pure gevoelens die bij het leven horen worden uitgedrukt. Dat kan blijheid, geluk of liefde zijn. Maar ook angst, verdriet of onwetendheid. Julie: “We willen mensen aan de hand van de gedichtjes een sprankje hoop geven. Er is niets om bang voor te zijn: je bent nooit de enige die zich zo voelt of heeft gevoeld.”

Een van de persoonlijke favoriete gedichtjes van Julie. “Ik heb een tijdje in Zuid-Frankrijk gewoond en bevond me echt in de jetset. Mijn leven leek fantastisch, maar toch voelde ik me eenzaam. Dat drukt deze tekst goed uit.” (Foto: Lief Leven)

De kracht van Lief Leven

Dat lijkt te werken: op Instagram heeft Lief Leven maar liefst ruim 87.8 duizend volgers.  Julie: “Wat we daarvoor hebben gedaan? Eigenlijk alleen de gedichtjes plaatsen. Verder hebben we nooit echt iets aan promotie gedaan. Wel kunnen mensen de gedichtjes op een kaart of poster kopen. Doordat mensen zich herkennen in onze teksten, worden ze erdoor geraakt. Dat is de kracht van Lief Leven.”

Dromen

En hoe zit het met de toekomst? Julie: “Ik leef echt in het nu. Dit is nu. Te veel vooruit kijken doe ik niet. Soms is dat niet handig, maar het kan wel veel moois brengen.” Toch heeft Julie wel dromen. Julie: “Het lijkt Nanne en mij heel mooi om de mensen die kracht halen uit onze tekstjes bij elkaar te brengen – maar dan offline.”

Julie en Nanne
Kleine vriendinnetjes Julie en Nanne. (Foto: eigen foto)

Weggeefactie!

Leuk! Wij mogen op onze Facebookpagina twee pakketjes met kaarten met teksten van Lief Leven weggeven. Laat ons weten wie jij zo’n pakketje gunt. Lief Leven

Meer in deze categorie

Nijmegenaren

Ga naar “Daphne en Roza hebben TikTok-account met bespaartips: ‘Maximaal genieten met minimale studieschuld’”

Daphne en Roza hebben TikTok-account met bespaartips: ‘Maximaal genieten met minimale studieschuld’

Ga naar “Favorieten van Tim: ‘Omdat de biertjes hier uit Nijmegen komen, smaken ze toch nét iets lekkerder’”

Favorieten van Tim: ‘Omdat de biertjes hier uit Nijmegen komen, smaken ze toch nét iets lekkerder’

Ga naar “Marcella organiseert body positivity-activiteiten: ‘Tranen van geluk bij zelfacceptatie’”

Marcella organiseert body positivity-activiteiten: ‘Tranen van geluk bij zelfacceptatie’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Sint en Piet op bezoek”

Sint en Piet op bezoek

 • Bricoja Sportieve Recreatie & Educatie B.V.
 • Geldig t/m 5 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Marmerlook bijzettafels voor € 14,95”

Marmerlook bijzettafels voor € 14,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “McGregor horloge voor € 6,95”

McGregor horloge voor € 6,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022

Vacatures

Ga naar “Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!”

Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!

 • Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
 • Fulltime
Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkokVan der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkok

Topper

Ga naar “Wasstraat Medewerker – Bijbaan”

Wasstraat Medewerker – Bijbaan

 • BOB Autowas
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “stagemakelaar/jongerencoach”

stagemakelaar/jongerencoach

 • Yuverta
 • Parttime
yuverta

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Nijmegen”

Kerstmarkt in Nijmegen

 • Van 8 dec t/m 23 dec