Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dankzij deze broers heeft het Goffertpark een gloednieuw (gratis) sportpark

Door Babs Bingen 17 april 2019

Na drie jaar proberen is het de Nijmeegse broers Yannick (23) en Michael (24) eindelijk gelukt! In het Goffertpark vind je sinds kort een calisthenics sportpark. En daar zijn de sportieve jongens, die samen vol enthousiasme het bedrijf ‘Calisthenics Family’ runnen, enorm trots op.

Toen de broers ooit begonnen met fanatiek sporten, was dat nog in de sportschool. Maar daar verloren ze al snel de uitdaging. Toen Michael een tijdje in Australië ging studeren, maakte hij kennis met calisthenics: het fit blijven door middel van het trainen met je eigen lichaamsgewicht. Dat sprak hem wel aan.

Calisthenics in de tuin

Michael: “Toen ik thuis kwam, vertelde ik erover aan Yannick. Toen woonden we allebei nog thuis en hebben we ongeveer één-achtste van wat hier nu staat in de tuin nagebouwd. In Nijmegen was er toen eigenlijk verder geen plek waar je deze sport kon uitvoeren. In Lindenholt is er wel iets dat hierop lijkt, maar dat is ook ver buiten het centrum van Nijmegen. Eigenlijk zijn we zo’n 3 jaar geleden al op het idee gekomen om te proberen om samen met de Gemeente Nijmegen een calisthenics-parkje op te zetten. Steeds lukte het niet, maar nu was er toch budget vrijgekomen. En daar zijn we echt heel erg blij mee!”

Calisthenics community in Nijmegen

Michael en Yannick hebben van hun eigen sportieve hobby zelfs hun beroep kunnen maken. Yannick studeerde toegepaste wiskunde en Michael bedrijfskunde. Michael: “Tijdens onze studies waren we hier al heel druk mee. Eigenlijk wilden we onze studies zo snel mogelijk afgerond hebben, om verder te kunnen met ons eigen bedrijf.” Met Calisthenics Family richten Yannick en Michael zich specifiek op mensen die sportieve skills willen ontwikkelen én een goed gespierd lichaam willen krijgen. Ze zijn fanatiek in het trainen en coachen van anderen. Hun doel: om in Nijmegen een echte calisthenics community op te bouwen.

calisthenics nijmegen
Yannick en Michael van Calisthenics Family (Foto: Calisthenics Familiy)

In het sportieve hart van het Goffertpark

Ze zijn de Gemeente Nijmegen dan ook heel erg dankbaar dat het calisthenics park gerealiseerd is.  Yannick: “We zijn er echt blij mee! Met name ook met de locatie, die hebben we zelf aangedragen. We zitten hier in het Goffertpark naast het skatepark, in de buurt van het basketbalveldje en het zwembad op een plek waar ook vaak bootcamps worden gegeven. Dit is het sportieve deel van het park: beter kon het niet.”

Eigen sportschool

Nu de jongens dit calisthenics park voor elkaar hebben gekregen in Nijmegen, dromen ze alweer verder over het uitbouwen van hun bedrijf. Michael wijst grijzend naar de toestellen: “Het mooiste zou natuurlijk zijn als we dit ooit voor onszelf zouden hebben, en dan met een dak erboven. Echte een eigen sportschool, dat zouden we wel willen!”

Gratis clinincs

Voor niets gaat natuurlijk de zon op, dus de heren moesten van de Gemeente Nijmegen wel iets terug doen voor ons als Nijmegenaren. Vanaf 1 mei gaan Michael en Yannick daarom gratis calisthenics clinics geven, om zo veel mogelijk Nijmegenaren kennis te laten maken met de sport. Iets voor jou misschien? Houd dan daarvoor de Facebookpagina van Calisthenics Family in de gaten.

calisthenics family
(Foto: Calisthenics Family)

Lees ook:

Alles wat je wil weten over Koningsdag 2019 in Nijmegen

Yes! Het is bijna Koningsdag! Alle handige informatie die je over deze superleuke feestdag als Nijme...

Stemmen! Deze Nijmeegse hond kan Leukste Hond van Nederland worden

Vorige week startte Radio 10-dj Gerard Ekdom een zoektocht naar de Leukste Hond van Nederland. En wa...

Binnenkijken bij Liset en Emiel: ‘We wonen in een oude papierfabriek’

Liset (24) en Emiel (24) wonen samen in een oude papierfabriek in Nijmegen-West. De oude fabriek is ...

adv.