Chantal en haar gezin gaan op wereldreis: ‘We zien wel hoe het loopt’

Roel, Nova, Fey en Chantal (Eigen foto)

Een fikse wereldreis van Amerika naar Australië: Roel (40), Chantal (36), dochter Fey (9) en zoon Nova (7)* uit Nijmegen gaan het doen. Wat eerst een onmogelijke droom leek, wordt nu juist werkelijkheid. Acht maanden lang gaat het gezin op avontuur.

Chantal en Roel dromen al jaren van een wereldreis. Chantal: ”We hebben het er al over sinds we elkaar zestien jaar geleden hebben ontmoet.” De twee houden van reizen. ”We hebben samen een jaar in Peru gewoond voor vrijwilligerswerk. We misten Nederland helemaal niet.” Nu vertrekt het stel samen met de kids na de zomer voor een reis van acht maanden.

De beslissing

”Ik heb heel lang gedacht dat het onmogelijk was om zo lang samen weg te gaan. Toen Roel en ik twee jaar geleden een weekend weg waren hadden we het over de gezondheid van onze gepensioneerde ouders. Die kregen op dat moment allerlei kwaaltjes.” Het stel besefte toen dat ze niet wilden wachten met reizen tot ze zelf zo oud waren. ”Het moment is nu. We zijn overgegaan tot actie en al snel merkte ik dat onze droom gewoon te verwezenlijken is.”

Voorbereiding

Het gezin heeft veel voorbereidingen getroffen voor de reis. ”Het huis gaan we verhuren aan mensen die nu een huis aan het bouwen zijn en een tussenoplossing zochten. Zelf heb ik acht maanden onbetaald verlof genomen en Roel heeft zijn ontslag ingediend. Daarnaast schrijven we ons uit bij de Basisregistratie Personen.”

De reis zelf

De meeste bestemmingen van de reis liggen nog open. Het begin staat al wel vast. ”We starten in Amerika. Daar blijven we in ieder geval een maand. We gaan met een tentje kamperen in de Nationale Parken.” Daarna is het gezin van plan door te reizen naar Zuid-Amerika. ”We willen de kinderen laten zien waar in Peru we gewoond hebben.” Verder willen de vier misschien nog naar Azië en Australië. ”We zien wel hoe het loopt.”

Lees verder onder de foto >

(Eigen foto)

School daar

Alhoewel de kinderen niet leerplichtig zijn in de periode dat het gezin op reis gaat, willen Chantal en Roel toch wat schoolse activiteiten doen. ”We hebben werk van de basisschool meegekregen op het gebied van taal en rekenen. Daar gaan we mee aan de slag.” Chantal is niet van plan haar kinderen elke dag van 09.00 uur tot 14.00 uur les te geven. ”Ze zullen vooral heel veel leren van de reis zelf.”

Verwachtingen van de vier

Chantal kijkt vooral uit naar de vele tijd die het gezin samen kan doorbrengen op reis. ”Het belangrijkste vind ik dat we van elkaar genieten. Nova en Fey hebben veel zin in de tijd in Amerika. Ze willen graag watervallen zien. Fey is gek op paarden en gelooft dat die daar heel veel zijn. Ze associeert Amerika met paarden. Nova heeft vooral zin om veel samen te zijn.”

Nadelen?

Het idee van een wereldreis brengt ook spanningen met zich mee. ”Natuurlijk kijk ik op tegen een aantal zaken. De kinderen hebben nog nooit in een vliegtuig gezeten, dus ik vind het spannend hoe ze daarop gaan reageren. Nova geeft ook aan dat hij zijn vriendjes van thuis gaat missen en Fey is bang om heimwee te krijgen.”

Wereldverwonderaars

Tijdens de reis gaat het gezin een reisvlog bijhouden. ”Het idee is dat de kinderen ons kwijtraken en vervolgens zichzelf moeten redden. Ze gaan op onderzoek uit om leervraagstukken te beantwoorden. Verder hebben we nog geen concrete ideeën voor het programma.” Je volgt het Nijmeegse gezin via de naam Wereldverwonderaars op Instagram en Youtube.

Tips voor andere gezinnen

Chantal heeft meerdere tips voor gezinnen die een soortgelijk avontuur willen aangaan. ”Maak concreet wat je precies wilt en zet daar een stappenplan op uit. Luister verder naar de podcast Papamoetmee op Spotify en lees het boek 14theroad. Het is bovendien handig om je aan te melden voor facebookgroepen speciaal voor gezinnen die op reis gaan. Ik ben lid van Travelicious Families.” Chantal hoopt dat meerdere gezinnen op deze manier hun droom kunnen omzetten naar werkelijkheid.

Het boek 14theroad (Foto: indebuurt Nijmegen)

*Achternaam is bekend bij de redactie

Lees ook…

Meer in deze categorie

Nijmegenaren

Ga naar “Favorieten van Tim: ‘Omdat de biertjes hier uit Nijmegen komen, smaken ze toch nét iets lekkerder’”

Favorieten van Tim: ‘Omdat de biertjes hier uit Nijmegen komen, smaken ze toch nét iets lekkerder’

Ga naar “Marcella organiseert body positivity-activiteiten: ‘Tranen van geluk bij zelfacceptatie’”

Marcella organiseert body positivity-activiteiten: ‘Tranen van geluk bij zelfacceptatie’

Ga naar “Manon deed mee aan FBoy Island: ‘Ik verbaas me over hoe snel vonken kunnen overvliegen’”

Manon deed mee aan FBoy Island: ‘Ik verbaas me over hoe snel vonken kunnen overvliegen’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Sint en Piet op bezoek”

Sint en Piet op bezoek

 • Bricoja Sportieve Recreatie & Educatie B.V.
 • Geldig t/m 5 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Velours dekbedovertrek € 19,99”

Velours dekbedovertrek € 19,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “SERVIESSETS GOLDLINE van € 69,99 voor € 39,99”

SERVIESSETS GOLDLINE van € 69,99 voor € 39,99

 • Xenos
 • Geldig t/m 27 november 2022

Vacatures

Ga naar “Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!”

Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!

 • Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
 • Fulltime
Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkokVan der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkok

Topper

Ga naar “Wasstraat Medewerker – Bijbaan”

Wasstraat Medewerker – Bijbaan

 • BOB Autowas
 • Fulltime/Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Nijmegen”

Kerstmarkt in Nijmegen

 • Van 8 dec t/m 23 dec