Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

BN’ers in coronatijd: zo brengen Nijmeegse beroemdheden nu hun tijd door

Door Babs Bingen 30 maart 2020

Of je nu bekend of onbekend bent, voor iedereen gelden dezelfde regels in coronatijd: blijf zoveel mogelijk binnen en ga je wel naar buiten, houd dan anderhalve meter afstand. Ook Bekende Nijmegenaren moeten er dus aan geloven. Hoe zij deze vreemde tijd doorkomen? Nou, zo dus!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Frank Boeijen schreef lief over coronacrisis

Onze eigen bekende zanger Frank Boeijen schreef een ontroerend lied over de coronacrisis, ‘de verlaten stad’. Hiermee maakte hij tot nu toe al diepe indruk bij Nijmegenaren, schrijft de Gelderlander. Hij schrijft over stille straten, een verlaten stad en het ‘denken aan iemand die je nu niet kunt zien’. Ook hij roept op om voorzichtig te zijn en sociaal contact te vermijden. ‘We zien elkaar wel weer, vroeg of laat’, zingt hij.

Susan Krumis en de 30 dagen van dankbaarheid

(Beeld: screenshots Instagramstories Susan Krumins)

Nu de Olympische Spelen van 2020 zijn verplaatst naar 2021, is het trainingsschema van de Nijmeegse atlete Susan Krumins even niet meer van kracht. Op haar Instagramstories laat ze zien hoe ze het grote whiteboard in haar keuken uitveegt. Ze is als sporter gewend om een plan te hebben, schrijft ze. Ook schrijft ze dat ze zich in deze rare tijden heeft gerealiseerd dat soms het hebben van geen plan, ook een plan is. Ze daagt al haar volgers uit om 30 dagen lang iedere dag drie dingen te benoemen waar ze dankbaar voor zijn. Hier deelt ze de resultaten. Doe jij ook mee?

Pieter Derks over verveling

De Nijmeegse Pieter Derks maakte een grappige column over verveling tijdens de coronacrisis. “Het is volledig tegen onze natuur om thuis te niksen. We hebben jarenlang alles ingezet om verveling buiten de deur te houden. De challenge is niet om bezig te blijven, de grootste challenge is om stil te zitten. Voor wie een duidelijke richtlijn wil: zoek de verveling. We zullen het beest dat verveling heet recht in de ogen moeten kijken,” schrijft Pieter op zijn Instagramaccount. Hierboven kun je de hele column beluisteren.

Sinan Can laat kastje van liefde zien

View this post on Instagram

Eenmaal in kastje, ook in ❤️

A post shared by Sinan Can (official account) (@sinancan77) on

De Nijmeegse journalist en documentairemaker Sinan Can laat op zijn Instagrampagina zijn ‘kast van liefde’ zien aan zijn volgers. Hij laat een kast zien met allerlei waardevolle spullen die hij van waardevolle personen heeft gekregen.

De Staat brengt nieuw nummer uit

Op maandag 16 maart, nog aan het begin van de corona-crisis, lanceerde de Nijmeegse band de Staat een nieuw nummer: Phoenix. Daarnaast stond de band onlangs op nummer 2 in de door radiozender 3FM samengestelde Klomp Top 100 met alleen Nederlandse artiesten met het nummer Witch Doctor.

Lees ook:

Nijmeegse Joke en Fred: ‘We reizen met onze Volkswagenbus overal naartoe’

Velen dromen ervan: de wereld over reizen met een eigen camper. Wanneer je maar wil naar adembenemen...

#Catsofinstagram: 9 x Nijmeegse katten met een eigen online profiel

Deze is voor alle crazy cat ladies and gentlemen! Want jullie weten vast al dat Instagram barst van ...

RU en HAN dicht: zo ervaren Nijmeegse studenten dat

De Nijmeegse onderwijsinstellingen zijn momenteel tot ten minste 6 april gesloten. De Radboud Univer...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nijmegenaren

adv.