Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Twinning is winning: 6 x leuke tweelingen uit Nijmegen

Door Eveline de Boer 19 november 2019

Een tijdje terug riepen we Nijmeegse tweelingen op om zich te melden. Hierop kregen we reacties van tweelingen in alle soorten en maten. Hier een lijstje van de leuke tweelingen die Nijmegen rijk is.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Raisa en Anisa

(Foto: Rachelvanelkfotografie)

De zusjes Raisa en Anisa van 12 jaar oud lijken super veel op elkaar! Voor veel mensen, inclusief zijzelf en hun ouders, is het moeilijk te geloven dat ze een twee-eiige tweeling zijn. Toch is het echt zo. Bijna niemand kan de twee uit elkaar halen en zelfs de moeder van de meiden heeft er soms moeite mee. Maar zeg nou zelf, als we naar de foto kijken, kunnen we haar dat eigenlijk niet kwalijk nemen. Naast dat ze veel op elkaar lijken zijn ze ook onafscheidelijk: ze zitten in dezelfde klas en hebben dezelfde interesse, namelijk dansen. Dit doen ze maar liefst negen uur in de week. Ondanks hun verschillende karakter hebben ze ook bijna nooit ruzie.

Nicole en Eveline

(Eigen foto)

Deze een-eiige tweeling is ongeveer 3 jaar geleden in Nijmegen komen wonen toen zij startte met hun studie aan de Radboud Universiteit. Beide zijn al vrij snel op kamers gegaan en hebben elke dag contact. “We hebben dezelfde vriendengroep en doen heel veel samen,” vertelt Nicole. De zussen gunnen het iedereen om als tweeling op te groeien en hadden het voor geen goud anders gezien. “Je wordt natuurlijk samen geboren en dat zijn we tot nu toe ons hele leven gebleven.” Inmiddels zijn ze volgens familie en vrienden goed uit elkaar te houden, zowel qua innerlijk als uiterlijk. Dat was vroeger wel anders. Herken jij onze stagiaire Eveline?

Milly en Thomas

(Eigen foto)

Deze twee-eiige tweeling is 23 jaar en woont in Nijmegen. Ze kunnen al jaren volledig op elkaar rekenen en zijn nooit van elkaar zijde geweest. Soms zagen ze elkaar niet zo vaak als dat ze eigenlijk wilden, maar als ze elkaar wel zien weten ze dat ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Dan fleuren ze elkaar op, zoals geen ander dat lukt. Vooral Thomas weet met zijn droge humor Milly altijd aan het lachen te maken. Soms hebben ze aan één blik al genoeg en hoeven er geen woorden gewisseld te worden om te weten wat de ander denkt.

Jenny en Annika

(Foto: Lex Hulser)

Deze Nijmeegse tweeling is een echt netwerk van twee. Ze kunnen heel goed met elkaar overweg en hebben dezelfde interesses. Binnenkort zijn ze jarig. En dit jaar is hun verjaardag extra bijzonder, want het is de eerste keer dat ze het niet samen kunnen vieren. Jenny is namelijk op stage in Brazilië. En als dat nog niet spannend genoeg is voor de twee is Annika ook nog eens zwanger en uitgerekend op de geboortedag van de tweeling! “Als tweeling was het wel apart voordat Jenny naar Brazilië ging. Mensen voelden soms aan haar buik en vroegen hoe haar zwangerschap ging. Gelukkig was het wel te zien als we samen waren dat Annika de zwangere was van ons twee.”

Nadieh en Nada

(Eigen foto)
Deze Nijmeegse tweeling is 22 jaar oud en lijken wel heel veel op elkaar! “We zijn een twee-eiige tweeling, maar bijna iedereen denkt dat wij een een-eiige tweeling zijn”. Can we blame them!? Overigens lijken de meiden niet alleen qua uiterlijk veel op elkaar, ook qua innerlijk hebben ze heel veel gemeen. Ze zijn erg close en werken momenteel zelfs in dezelfde winkel. Leuk zo’n collega waar je het zo goed mee kan vinden!
Toch heeft Nada meer het karakter van de moeder van het stel en Nadieh meer weg van de vader. In de praktijk betekent dit dat Nada de drukkere is en Nadieh de rustigere van de twee. “We zijn het zeker niet altijd met elkaar eens, maar we kunnen echt niet zonder elkaar. We zijn echt elkaars beste vriendinnen en onafscheidelijk. We kijken nu al op tegen het moment dat we op onszelf gaan wonen en we elkaar moeten missen.”

Lars en Kim

(Eigen foto)

Bij deze ‘tweeling’ zit het iets ingewikkelder in elkaar. De ouders van zowel Lars als Kim zijn namelijk jong gescheiden. Na een tijdje ontmoette de moeder van Lars de vader van Kim. Toen Lars en Kim allebei 10 jaar oud waren kwamen ze dus ineens bij elkaar te wonen. De ouders van beide waren namelijk verliefd geworden.

Ongeveer 13 jaar geleden besloten de ouders van de twee te trouwen en werden Kim en Lars dus ‘officieel’ broer en zus. Wat dit nou zo bijzonder maakt en waarom ze toch een beetje tweeling zijn is dat ze allebei op 1 april 1988 zijn geboren. Dit bijzondere geval maakt Lars en Kim dus een stieftweeling maakt. Cool he!

“Zonder enige biologische verwantschap en ook zonder dat we elkaar ‘feilloos aanvoelen’ moesten we onze verjaardagen altijd samen vieren. En als je als kind met je zusje moet overleggen of het friet of pannenkoeken wordt op je verjaardag, dan ben je in mijn optiek wel degelijk een tweeling”, aldus Lars.

Lees ook:

Nijmeegs Filmhuis 042 gaat dicht: dit komt ervoor in de plaats

Jammer! Het Nijmeegse Filmhuis 042 dat in een prachtig pand aan de Oranjesingel zit, gaat sluiten. D...
feestjes tijdens oud en nieuw in nijmegen

Oud en nieuw in Nijmegen: alle feestjes op een rij

De pepernoten lagen einde zomer al in de winkels. Daar begonnen de feestkriebels stiekem al. In Nove...

7 x prachtige paleisjes in Nijmegen die voor nét geen miljoen te koop staan

Misschien liggen deze woningen een tikje (of iets meer) boven jouw budget. Maar dromen is gratis, to...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nijmegenaren

adv.