Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zó komt de nieuwste hippe koffiezaak in Nijmegen er (ongeveer) uit te zien

Door Babs Bingen 4 november 2019

Wie regelmatig een dagje naar Den Bosch of Eindhoven gaat, is er al vast bekend mee: de horecazaak CoffeeLab. Goed nieuws voor ons, want er komt nu óók in Nijmegen een vestiging. Wij hebben de eerste beelden!

Nu alweer zo’n vijf jaar geleden dook de eerste vestiging van CoffeeLab op in Eindhoven. Het zou in eerste instantie een tijdelijk project van vijf jaar zijn. Na een aantal jaar merkten oprichters Jan-Willem van der Aa, Jeroen Veldkamp en Rob Bongers echter dat hun formule een succes was en besloten ze het verder uit te bouwen. Inmiddels zit er nu één CoffeeLab in Den Bosch en twee in Eindhoven. Allemaal in de buurt van een treinstation.

Meer dan alleen koffie

Aan dat rijtje wordt nu ook een zaak in Nijmegen toegevoegd! In een prachtige pand aan de Van Oldebarneveldstraat tegenover, jawel, het station. We kunnen er werken, lekker lunchen met vrienden of familie of een koffie to go halen. De naam CoffeeLab doet misschien vermoeden dat vooral koffie-liefhebbers er aan het goede adres zijn, maar dat is helemaal niet zo. Jan-Willem: “We hebben een volledige horeca-vergunning, dus schenken ook wijn en bier. Ooit is CoffeeLab begonnen met het concept van een koffiebar, inmiddels is ons assortiment veel breder geworden. Bij ons kun je dus óók gewoon lekker borrelen.”

Zo komt het er (ongeveer) uit te zien

Nu zijn we natuurlijk hartstikke benieuwd hoe deze hippe zaak eruit komt te zien. CoffeeLab hanteert in iedere vestiging ongeveer dezelfde styling. Jan-Willem legt ons aan de hand van foto’s van Eindhoven en Den Bosch uit, wat we van de zaak in Nijmegen kunnen verwachten: “CoffeeLab Nijmegen krijgt dezelfde grote witte counter, hangende planten boven de plafonds, hetzelfde behang en ook hoge tafels met veel stopcontacten: handig om aan te werken.”

CofeeLab Eindhoven (Beeld: CoffeeLab / StudioLime)
CofeeLab Den Bosch (Beeld: CoffeeLab / StudioLime)

Wanneer is de opening?

Op dit moment wordt er alles aan gedaan om het pand helemaal CoffeeLab-proof te maken. Jan-Willem verwacht dat de zaak de tweede helft van november open kan. Dan kunnen we er iedere dag van de week terecht. Wil je op de dag van de opening op de stoep staan? Houd dan vooral even de sociale mediakanalen van CoffeeLab Nijmegen in de gaten.

Psst! CoffeeLab Nijmegen is ook nog op zoek naar barista’s, en toppers voor in de bediening en in de keuken. Stuur als je interesse hebt, even een mailtje naar [email protected].


Meer over CoffeeLab ontdekken?

CoffeeLab restaurants en horeca

Van Oldenbarneveltstraat 81, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Brunswick Nijmegen

Nieuws uit oktober: 8 x Nijmeegse zaken die nieuw zijn of gaan uitbreiden

In de maand oktober hebben we weer veel leuke nieuwtjes met jullie gedeeld over nieuwe Nijmeegse zak...

Tijd voor iets warms: 7 x herfstachtige lattes in Nijmegen

Regen, kou en vallende bladeren: het is herfst. Hoewel we éven moeten wennen aan de dalende temperat...

Dit is waarom we meer met de nachttrein ‘moeten’ reizen tussen Nijmegen en Utrecht

Het aantal mensen dat de laatste paar treinen tussen Nijmegen en Utrecht en vice versa pakt, is nog ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.