Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woningwaarde hoger dan ooit: dit is de WOZ-waarde in Nijmegen

Door Carin van der Meij 14 september 2020

Elke gemeente maakt jaarlijks een inschatting van wat een huis waard is. Dat noemen we de WOZ-waarde. Het CBS meldt dat de gemiddelde woningwaarde in Nijmegen is gestegen ten opzichte van een jaar eerder. 

Goed om te weten: het gaat hier om de gemiddelde WOZ-waarde. Wil je weten wat de waarde is van jouw woning? Vraag die dan gratis op bij de WOZ-waardeloket.

WOZ-waarde

Eerst even een opfriscursus, want hoe zat het ook alweer precies met de WOZ-waarde? De gemeente bepaalt elk jaar wat de waarde is van alle onroerende zaken in Nijmegen. Denk aan woningen, bedrijfspanden, maar ook een stuk grond. Aan de hand van deze waarde wordt bepaald hoeveel belasting je betaalt. Hoe meer je huis waard is, hoe hoger de belasting. Benieuwd hoe de gemeente zoiets vaststelt? Lees dan verder op de website van de Rijksoverheid.

Gemiddelde waarde in Nijmegen

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat de gemiddelde WOZ-waarde van een Nederlandse woning nog nooit zo hoog lag. Op 1 januari 2020 was de gemiddelde waarde 270.000 euro, bijna negen procent meer dan een jaar eerder.

Hoe zit dat in de gemeente Nijmegen? In Nijmegen was de gemiddelde WOZ-waarde in 2019 233.000 euro. Dat bedrag is dit jaar gestegen naar 252.000 duizend euro. Dat is een stijging van 8,2 procent. Opvallend: de gemiddelde WOZ-waarde in Nijmegen is lager dan het landelijke gemiddelde en dan het gemiddelde in Gelderland. Dat laatste bedrag is 261.000 duizend euro. Als we naar onze regio kijken, valt de gemeente Heumen het meest op. Daar is de gemiddelde WOZ-waarde van 2020 303.000 euro.

In kaart

Ben je benieuwd naar de WOZ-waarde in andere gemeenten? LocalFocus heeft de cijfers in kaart gebracht:

Meer over wonen in Nijmegen:

Een huis kopen met een studieschuld

Een huis kopen met een studieschuld: dit moet je weten

Heb jij in Nijmegen gestudeerd? Dan kan het zijn dat je nu opgescheept zit met een studieschuld. Mis...
Driessen Makelaardij

Driessen Makelaardij over de huizenmarkt: ‘Er is op dit moment nog volop beweging’

Het is geen geheim: de woningmarkt in Nijmegen staat op scherp. Er is meer vraag dan aanbod en daard...
villa Nijmegen

Holy moly: deze droomvilla in Nijmegen staat te koop voor ruim drie (!) miljoen euro

Stel je voor, je bent in het bezit van een geldboom. Of er staat toevallig ruim drie miljoen euro op...

adv.