Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Whaaat?! Zo hoog is het woningtekort in Nijmegen waarschijnlijk in 2030

Door Babs Bingen 18 juni 2019

In heel Nederland blijft het de komende jaren flink dringen op de woningmarkt, schrijft De Gelderlander. Uit recent onderzoek van ABF Research zijn er in 2030 zo’n 200.000 woningen te weinig in ons land. De regio Nijmegen wordt ingeschat als één van de regio’s met de hoogste tekorten!

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Ministerie van Binnenlandse zaken. Onderzoekers keken naar de verwachte bevolkingsgroei, de vraag naar woningen en de ontwikkelingen in woningvoorraad. De uitkomst brengt voor Nijmegen helaas niet veel goeds.

Enorm woningtekort in Nijmegen

Nijmegen is één van de drie regio’s waar de tekorten het hoogst worden ingeschat. Naar verwachting heeft Nijmegen in 2030 namelijk een tekort van 13.750 woningen. Wow! Dat is 6,8 procent van de huidige woningvoorraad. De bevolking groeit sterk bij ons, maar het woningaanbod blijft achter.

In Amsterdam het tekort het grootst

Ook in Utrecht wordt de woningmarkt er niet beter op. Daar staat te teller van het woningtekort in 2030 waarschijnlijk op 26.895 woningen. Dat is 6 procent van de huidige woningvoorraad. Alleen in Amsterdam wordt het tekort nóg groter ingeschat dan in Nijmegen en Utrecht met zo’n 42.000 huizen.

Lees en bekijk ook:

Wauw! Deze stadsboerderij van ruim een miljoen staat pas net te koop

Soms zie je van die huizen voorbij komen waarvan je denkt: als ik toch een miljoen in mijn nachtkast...
Waalkade Nijmegen

Fingers crossed: de nieuwe Waalkade móét af zijn vòòr de Vierdaagse

Aan de Waalkade in Nijmegen wordt druk gewerkt. Overal rijden graafmachines en doen sterke mannen hu...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.