Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Storm Ellen in Nijmegen: komt ze wel of komt ze niet?

Door Babs Bingen 21 februari 2020

Zijn Dennis en Ciara uitgewaaid, konden we je alweer vertellen dat een volgende storm op de loer ligt: Ellen. Maar hoe zit het met storm Ellen in Nijmegen: komt ze nu wel of komt ze nu niet? Dit zijn de laatste voorspellingen.

Ellen is ons iets gunstiger gezind dan Dennis en Ciara, want tijdens Ellen is er zelfs kans op een beetje zon. Maar vergis je niet, ze heeft niet voor niets een naam gekregen. Er komen dus ook zeker buien en zware windstoten aan en er is zelfs kans op onweer.

Vooral aan de kust

Toch lijkt het mee te vallen met storm Ellen in Nijmegen. In het noorden van het land valt zaterdag af en toe wat regen,  maar waait er wel een stevige zuidwestenwind. De temperatuur blijft redelijk hoog, tussen de 10 en 12 graden, meldt Weeronline. Vooral aan de kust heb je last van Ellen, daar is kans op zware windstoten van 75 kilometer per uur.

Zondag is het zelfs nog iets minder erg. Het blijft het winderig, maar is het niet zo onstuimig als op zaterdag. Wel gaat het langer regenen en kunnen we spreken van een natte dag. Het wordt zo’n 10 graden in het noorden en 11-12 graden in het midden en zuiden. In de avond neemt de neerslag af.

 

Nijmegen Weer

Wanneer spreken we van een storm?

Als op één van de KNMI-stations een uur lang windkracht 9 wordt gemeten, dan is er sprake van een storm. Bij windkracht nemen heb je het over windsnelheden van meer dan 75 km per uur, aardig lastig fietsen dus!

En carnaval in Nijmegen?

“Zoals het er nu naar uitziet, waait het allemaal over”, zegt Wouter Fremery, van Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen. “Hele harde wind zou de enige spelbreker kunnen zijn bij carnavalsactiviteiten, verder kunnen we alle soorten weersomstandigheden hebben. Op dit moment maken we ons nergens zorgen over en hoeven we niets af te zeggen. Mocht het zondag tóch te hard waaien, dan beslissen we die ochtend samen met de gemeente of de optocht door Nijmegen doorgaat.”

Lees ook:

Optocht in NIjmegen

Knotsenburg 2020: alles wat je wil weten over de optocht in Nijmegen

[UPDATE: De optocht in Nijmegen is wegens de slechte weersomstandigheden afgelast. Meer informatie l...

Prins Mark I van Knotsenburg: ‘Carnaval is hét feest dat we samen maken’

Ook in Nijmegen vieren we komend weekend carnaval. En dan spreken we even niet over Nijmegen, maar o...

Carnaval of niet: deze 9 leuke dingen ga je doen tijdens je weekend in Nijmegen

Ook in Nijmegen vieren we carnaval! Dit weekend is onze stad omgetoverd tot Knotsenburg. Niet zo'n e...

Meer over

Nieuws Weer

adv.