Waar scoor je de goedkoopste boodschappen in Nijmegen?

Door Babs Bingen 7 maart 2018

Supermarkt Jumbo hanteert niet in elk filiaal gelijke prijzen, meldt de Consumentenbond. Er zijn dure en goedkope Jumbo’s. Ga jij altijd naar de Jumbo om je boodschappen te doen? Kijk dan hier hoe de Nijmeegse filialen uit de test komen!

De Consumentenbond deed een prijspeiling bij supermarkten door het hele land. Een opvallende conclusie uit het onderzoek is dat Jumbo en Hoogvliet (alleen hebben we geen Hoogvliet in onze stad) niet in al hun supermarkten dezelfde prijs hanteren voor hetzelfde product. Wat je in het ene filiaal koopt, heeft niet altijd dezelfde prijs in een andere supermarktvestiging van dezelfde keten. Daarnaast is onderzocht welke supermarkt het goedkoopst is voor A-merken en huismerken.

Nijmegen

Alle supermarkten werden door de Consultentenbond ingedeeld in drie prijscategorieën: laag, gemiddeld of hoog. Helaas springen onze Jumbo’s er niet zo goed uit. Alle vier de Nijmeegse filialen van Jumbo vallen in de categorie: Hoog. Hier kun je bekijken hoe andere supermarkten in de regio scoorden.

Huismerkkampioenen

Aldi en Lidl zijn net als bij het onderzoek van 2 jaar geleden de huismerkkampioenen. Toch leverden ze een kwart van hun voorsprong in. In het onderzoek blijken de huismerken van Aldi en Lidl 15% goedkoper te zijn dan gemiddeld in de supermarkten. Bij de vorige prijspeiling was dat nog 20 tot 22%. De Spar heeft de duurste huismerken. Ze zijn maar liefst 20% duurder dan gemiddeld.

Nog goedkoper

Wil je nog goedkoper uit zijn? Dan kun je je boodschappen het best online bestellen. Online supermarkt Picnic is gemiddeld de goedkoopste voor A-merken. Helaas bezorgt Picnic nog niet in Nijmegen. Je kunt je wel alvast inschrijven zodat je van een plekje verzekerd bent, mocht Picnic uitbreiden naar Nijmegen. Bij de sterk groeiende bezorgsuper is het gepeilde boodschappenpakket 6% goedkoper dan gemiddeld. Erg fijn voor de portemonnee!

Veel aanbiedingen

Hoe je ook boodschappen doet, aanbiedingen zorgen ervoor dat je nu hier, dan daar het goedkoopst bent uit. Uit het prijzenonderzoek van vorig jaar bleek Albert Heijn over het algemeen de beste aanbiedingen te hebben. Onze conclusie is dan ook dat je gewoon goed de aanbiedingen in de gaten moet houden van de verschillende supermarkten. En duimen dat Picnic snel naar Nijmegen komt!

Wij zijn benieuwd naar de prijzen van de nieuwe Nijmeegse Jumbo! Lees hier wanneer die open gaat:

Jumbo

Jaaaaa! Jumbo en La Place gaan eindelijk open en dit is wanneer

We weten al een tijdje dat supermarktketen Jumbo het pand huurt waar voorheen de V&D gevestigd was, ...

Meer over

Nieuws Winkelen