Vet! Dit gloednieuwe museum zoekt een plek in Nijmegen

Door Janneke van Bergen 18 juli 2018

Yes! Wij hebben gehoord dat er een nieuw museum op zoek is naar een goede locatie in Nijmegen. Het museum gaat over de aarde en hoe wij hier als mensen mee omgaan.

Orbis Experience: een museum met geur, kleur, beeld en geluid

Orbis Experience, zoals het museum heet, gaat over de aarde, over ons en onze toekomst. De gemeente Nijmegen werkt actief mee aan de zoektocht naar een goede locatie in de stad omdat Orbis Experience een publiekstrekker kan zijn die goed past bij de duurzame stad Nijmegen.

Men verwacht 250.000 bezoekers per jaar

De Orbis Experience wil graag een ‘next level’museum worden en moet maar liefst 250.000 bezoekers per jaar trekken. Leuk voor Nijmegen toch? In de experience kun je een ontdekkingsreis beleven via bewegingssensoren, hologrammen, augmented en virtual reality en het gebruik van geuren, kleuren en geluiden. Meer over het museum check je hier. 

De eisen van het gloednieuwe museum

Orbis Experience wil graag een gebouw met een oppervlakte van 7500 m2. Het mag bestaande bouw of nieuwbouw zijn maar het moet op een goed bereikbare zichtlocatie liggen. Het gebouw moet ook een iconische uitstraling krijgen. Wij volgen de ontwikkelingen natuurlijk op de voet!

Nieuw in Nijmegen

Blijf jij graag op de hoogte van alles wat nieuw is in Nijmegen? Schrijf je dan in voor ons hotspotalert. Benieuwd naar wat de laatste tijd allemaal open ging in Nijmegen? Dat lees je hier! 

Meer over

Nieuws

adv.