Dit is de reden dat je maar 50 km per uur mag op stadsbrug de Oversteek

Door Janneke van Bergen 15 juni 2019

Oh, die ruime tweebaansweg op de Oversteek nodigt zo uit om even lekker door te trekken naar de 80. Maar pas op, dit mag niet! Op onze stadsbrug is de maximale toegestane snelheid 50 kilometer per uur. Waarom is dat, zo vroegen enkele lezers zich af. Wij zochten het uit.

Autorijden als een slak

Navraag bij de gemeente leert dat er twee redenen zijn waarom sommige automobilisten dat ‘slakkengevoel’ op de brug moeten ervaren. “De eerste reden is dat de brug binnen de bebouwde kom ligt en dat de weg ook als zodanig is ingericht”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “De tweede reden heeft te maken met leefbaarheid in de zin van geluidsoverlast want er liggen woonwijken op de route.”

Regelmatig snelheidscontroles

Voor zover wij weten liggen er nog geen woonwijken in de Waal maar pas op, ga niet midden op de brug toch nog even scheuren. Er schijnen regelmatig snelheidscontroles te zijn op de brug. “Aan de noordkant zie je nu vooral nog weiland maar daar komt een complete woonwijk”, aldus de woordvoerder. “En stel je voor dat je je vanuit Nijmegen-Noord met 70 kilometer per uur over de brug naar beneden komt denderen. Daar ligt al meteen een rotonde dus dat is absoluut niet veilig.”

Matig je snelheid op de Oversteek

In 2015 was de snelheid op de Oversteek ook al een hot item. Op social media kwam er een actie op gang om de snelheid verhoogd te krijgen naar 70 kilometer per uur. Helaas voor sommige snelheidsduivels: dit maakt teveel lawaai en is volgens de gemeente niet veilig. Bovendien is de kans op een bekeuring op je deurmat best groot.

 

via GIPHY

Lees en bekijk ook:

Chrissy van Kersvers: ‘We staan hier maar zes weken per jaar’

Alle kersen komen van haar eigen bomen in Beuningen. Chrissy Lejeune (31) en haar beste vriend Gert-...

Meer over

Verkeer

adv.