Renovatie van de Waalbrug: dit betekent het voor jou en het verkeer in de stad

Door Janneke van Bergen 12 februari 2018

De beste brug ever krijgt een complete metamorfose. De aannemer is inmiddels gestart met werkzaamheden aan de Waalbrug. Om Nijmegen goed bereikbaar te houden past de gemeente in de rest van de stad verschillende wegen aan. Ook worden stoplichten anders ingesteld. Wij zetten alle maatregelen voor jou op een rijtje!

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer verkeer op Industrieplein en Nymaplein

Energieweg Industrieplein
De Energieweg en het Industrieplein in Nijmegen. (Foto: Google Streetview)

Door de werkzaamheden aan de Waalbrug kiest veel verkeer voor stadsbrug de Oversteek. Om te zorgen voor betere doorstroming krijgen De Industrieweg en de Verlengde Energieweg extra stroken voor linksaf. Zo kan het Nymaplein meer verkeer verwerken. Ook de verhoogde rijbaanafscheiding op de rotonde verdwijnt. Zo kan het vrachtverkeer beter over de rotonde rijden. Wegwerkers hebben de detectielussen in het wegdek al verwijderd. En dat levert nog enkele weken verkeershinder op.

Energieweg Industrieplein geluidsoverlast

Dit is de reden dat we zo lang stilstaan op de Energieweg en het Industrieplein

Heb jij het ook al gemerkt? Sinds deze week sta je op de Energieweg en rond het Industrieplein wat l...

Slimmere verkeerslichten op het Quackplein

Quack

Sta jij ook wel eens heel lang te wachten op het Quackplein? Er komen nu ‘slimmere’ verkeerslichten voor een betere doorstroming. Tegelijkertijd worden routes voor fietsers en voetgangers aangepast, zodat die overzichtelijker worden. 

Invoegstrook voor bus op Turrennensingel

Waalbrug Nijmegen

Op de Turennensingel bij de Lentse Warande komt een invoegstrook voor de bus. Want op de nieuwe Waalbrug is straks geen busbaan meer. Lijnbussen en hulpdiensten voegen straks gewoon in. Een zendertje zorg ervoor dat bussen meteen groen licht krijgen. Ze kunnen straks net als nu vlot doorrijden.

Auto te gast in de Ringstraten

Van Welderenstraat
Onder meer de Van Welderenstraat wordt een ‘fietsstraat’, de auto is te gast. (Foto: via Google Streetview)

De Ringstraten worden omgebouwd tot fietsstraten. Dat betekent dat de auto hier alleen nog maar te gast is. Het werk aan deze wegen begint waarschijnlijk in mei. Met deze maatregel wil de gemeente Nijmegen nog aantrekkelijker worden voor fietsers. Maar of de ondernemers in deze Ringstraten er blij mee zijn?

Flexibele verkeerslichten op St. Canisius en Oranjesingel

verkeerslichten

In het voorjaar komen op de Oranjesingel en de St. Canisiussingel nieuwe verkeerslichten die inspelen op de hoeveelheid verkeer. Je moet dan denken aan extra detectielussen, drukknoppen en wachttijdvoorspellers. Ook komen er bij de kruispunten aparte doorsteekjes naar de ventwegen.

De Burgemeester Hustinxstraat in het nieuw

station Nijmegen
Lekker flaneren op de Hustinxstraat.

Nieuwe bestrating en verlichting en meer groen. Dat zijn de vooruitzichten voor de Burgmeester Hustinxstraat bij het station. Deze straat wordt aangepakt in maart en april. De aanpassingen moeten ervoor zorgen dat het aantrekkelijker is om vanaf het station naar de binnenstad te lopen.

Onze nieuwe Waalbrug

Waalbrug
Foto: ANP

Tijdens de renovatie van de Waalbrug blijft er gelukkig steeds één rijstrook open. En wil jij weten hoe onze nieuwe en kleurrijke brug eruit komt te zien? Lees dan vooral dit artikel:

regenboog Waalbrug

Dit wil je weten over de nieuwe en kleurrijke Waalbrug

Onze lieve oude Waalbrug krijgt een opknapbeurt! En niet zomaar eentje. Net als in andere 'wereldste...

 

 

 

 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.