Een bakkie in de ochtendgloren! 10 x hier haal je koffie vóór 9 uur in Nijmegen
Ben je op tijd onderweg naar kantoor, wil je jouw ochtendworkout goed afsluiten of ben je gewoon een vroege vogel?…
De verkeersborden geven misschien een maximum snelheid aan, maar daar houdt niet iedere Nijmegenaar zich altijd aan. In de afgelopen maanden zijn veel Nijmeegse automobilisten geflitst. Kijk maar eens mee!
Het Ministerie van Justitie en Veiligheid maakte dinsdag bekend hoe vaak flitspalen ‘raak schoten’. Ofwel: hoeveel Nijmegenaren in de periode van mei tot en met augustus 2022 per flitspaal op de bon gingen. Deze automobilisten werden geflitst vanwege te hard rijden of door rood rijden.
Hoe vaak gingen Nijmegenaren hier dan op de bon? Bij de flitspaal aan de Wijchenseweg was het 4.364 keer raak. Even rekenen: dat is dus gemiddeld bijna twaalf keer per dag. Dat is iets meer dan bij de nummer twee aan de (ook weer) Wijchenseweg oost. Daarbij werden 4.008 Nijmegenaren geflitst. Bij de nummer drie aan de Energieweg Noord-Oost ging het om 4.005 keer.
Tekst loopt door onder het kaartje >
Uiteraard waren er niet alleen in Nijmegen mensen die te hard reden of het rode stoplicht negeerden, maar ook in de rest van Nederland. Dat is wel te zien aan de top drie van flitspalen die de meeste boetes uitdeelden. In Numansdorp was het bij een flitspaal 24.059 keer raak. Ook een flitspaal in Wateringen was op dreef: hier ging het om 14.765 boetes. De top drie wordt afgesloten met een flitspaal in Papendrecht, die 13.975 boetes uitdeelde.
Wat kost het dan als de flitspaal je betrapt op te hard rijden of door rood rijden? Dat verschilt per situatie. Als je te hard rijdt in de bebouwde kom betaal je meer dan wanneer je op de snelweg iets te hard het gaspedaal induwt. Als voorbeeld: als je op de snelweg 10 kilometer per uur te hard rijdt, krijg je een boete van 33 euro. Doe je dat in de bebouwde kom, dan betaal je 44 euro. Via deze tool bereken je hoe veel je kwijt bent.
In onze gids
Populaire rubrieken