Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: onze Waalbrug gaat een paar dagen op slot

Door Babs Bingen 11 augustus 2020

Even opletten, Nijmegenaren! Vrijdag 14 augustus gaat de Waalbrug om 21.00 uur een aantal dagen op slot voor gemotoriseerd verkeer.

Dat duurt tot maandag 17 augustus 06.00 uur, meldt Rijskwaterstaat in een persbericht.

Nieuwe verkeerssituatie

Dit weekend wordt de belijning op het wegdek aangebracht en de verkeerssituatie omgebouwd, zodat het verkeer over het nieuwe brugdek kan rijden. Daarnaast worden er voorbereidingen getroffen voor het aanpassen van het oostelijk fietspad bij het Traianusplein.

Omleiding via Oversteek

Al het gemotoriseerde verkeer (ook de bussen van Breng) moeten in het weekend van 14 augustus omrijden via de Oversteek. Fietsers en voetgangers gaan in twee richtingen over het westelijke fietspad. Let dus ook even goed op als je tijdens dat weekend met het openbaar vervoer gaat. Hier plan je je reis vooruit.

Het goede nieuws

De brug is even dicht, maar er is ook goed nieuws. Op maandagochtend 17 augustus 06.00 uur kan gemotoriseerd verkeer dan eindelijk voor het eerst over het nieuwe brugdek van de Waalbrug rijden. Op dat moment zijn er twee rijstroken stad uit en één rijstrook stad in beschikbaar.

Wat gaat er vanaf 17 augustus gebeuren?

De gemeente Nijmegen gaat vanaf 17 augustus het oostelijke fietspad ombouwen naar een fietspad in twee richtingen. Het fietsverkeer stad uit rijdt voorlopig over de voormalige busbaan. Als het oostelijke fietspad klaar is, zijn het westelijke fietspad en de busbaan aan de beurt.

Wanneer wordt er op vier rijstroken gereden?

Om genoeg werkruimte te creëren voor de werkzaamheden, zijn er op de brug drie rijstroken beschikbaar in plaats van vier. Pas als alle werkzaamheden klaar zijn, kan het verkeer weer over twee rijstroken in beide richtingen. Naar verwachting is dat eind 2020. Zwaar verkeer zoals vrachtwagens en landbouwvoertuigen, mag overigens pas over de brug als de steigers onder de brug weg zijn.

Lees ook:

Graffiti op de Waalbrug: hoe Hilde aan Yulius dit aanzoek deed

'YULIUS, TROUW MET ME' staat er in koeienletters op één van hoge bogen van de Waalbrug. Heb jij ook ...

Wist jij dit al? 5 x nostalgische weetjes over onze Waalbrug

Zoals je weet krijgt de Waalbrug een flinke opknapbeurt. Een mooi moment om stil te staan bij de ges...
market garden in nijmegen

Zo staken de geallieerden precies 74 jaar geleden de Waalbrug over

Vandaag precies 74 jaar geleden, op 20 september 1944, kregen de Engelse en Amerikaanse troepen de W...

adv.