De renovatie van de Waalbrug gaat eindelijk starten en zo lang gaat het duren (!!)

Door Babs Bingen 21 februari 2019

Het heeft even geduurd, maar op maandag 4 maart starten de langverwachte renovatie van de Waalbrug. Ligt deze op jouw vaste woon-werk route? Zet je dan schrap: er wordt namelijk nu al 1,5 jaar (!!!) verkeershinder verwacht. 

Eigenlijk zou renovatie van de Waalbrug al lang bezig zijn. Maar weet je nog dat er gevaarlijke chroom-6 verf in de brug werd aangetroffen? Daardoor heeft de hele renovatie flink wat vertraging opgelopen en kunnen tijdens de werkzaamheden niet alle rijstroken opengehouden worden. Er waren namelijk extra maatregelen nodig om de werkzaamheden veilig te laten verlopen voor medewerkers, weggebruikers, omwonenden en het milieu.

1,5 jaar (!!) verkeershinder

Maandag 4 maart is het dan eindelijk zover: het team start dan met de eerste fase van de werkzaamheden. Het betondek wordt dan vervangen en, houd je vast, deze fase van de renovatie van de Waalbrug duurt waarschijnlijk zo’n 1.5 jaar (!!!).  Slik.

Van vier naar twee rijbanen

Verwacht wordt dat vanaf eind maart, begin april weggebruikers hier last van gaan krijgen. Zij hebben dan in plaats van vier, slechts twee rijbanen tot hun beschikking. Ook gaan zij buiten de bogen rijden. Stad inwaarts rijd je dan over de busbaan, stad uitwaarts over het oostelijke fiets- en voetpad.

Ander verkeer

Maak jij regelmatig een fietstochtje of wandeling over de brug? Niet getreurd: er wordt gezorgd voor een veilige overgang voor fietsers en voetgangers. Vrachtwagens, touringcars en landbouwvoertuigen ga je trouwens tijdens deze werkzaamheden niet tegenkomen op de brug. Zij zijn er even niet meer welkom en moeten omrijden via de Oversteek.

Lees ook:

regenboog Waalbrug

Renovatie Waalbrug uitgesteld en aangepast: hier vind je alles wat je moet weten

Tijdens de voorbereidingen voor de renovatie van de Waalbrug is, zoals je waarschijnlijk al weet, ge...

Alles wat je moet weten over de verbouwing van de Waalkade in Nijmegen

adv.