Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De gevaarlijkste wegen van Nijmegen: dit is de top 10

Door Babs Bingen 12 juni 2019

De gevaarlijkste wegen van Nijmegen, welke straten zijn dat eigenlijk? Op de CROSS-snelhedenkaart kunnen we zien bij welke tien straten we éxtra goed moeten opletten. Deze top 10 is gebaseerd op de ongevallenscore tussen 2015 en 2018. Even uitleggen: deze ongevallenscore bestaat uit een aantal indicatoren: aantal ongevallen, aantal slachtofferongevallen, aantal dodelijke ongevallen en het risicocijfer. Het risicocijfer is het aantal slachtofferongevallen gedeeld door de verkeersprestatie. Dat is het aantal voertuigen op een traject maal de lengte van een traject. Snap je het nog? Hier het lijstje!

Pagina 1 / 11
⟵ swipe swipe ⟶

Hogelandseweg

Beeld: Cross Snelhedenkaart

Op de laatste plek in deze top 10 vinden we de Hogelandseweg. Daar vonden tussen 2015 en 2018 13 ongelukken plaats. Daarvan vielen er bij drie ongelukken ook slachtoffers. Het risicocijfer van deze straat is 0,044.

Wijchenseweg

Beeld: Cross Snelhedenkaart

De Wijchenseweg lijkt een stuk gevaarlijker dan de Hogelandseweg. Hier vonden namelijk 21 ongelukken plaats tussen 2015 en 2018. Daarvan was één ongeval dodelijk.

Op de Waalbrug

Beeld: Cross Snelhedenkaart

Even schrikken: op de Waalbrug vonden in drie jaar tijd maar liefst 64 ongevallen plaats. Opluchting: gelukkig zaten daar geen dodelijke ongevallen bij. Het risicocijfer is hier 0,009.

Graafseweg

Beeld: Cross Snelhedenkaart

We hebben het hier over een deel van de Graafseweg. Namelijk het stuk tussen de kruising met de Wolfskuilseweg en het Keizer Karelplein. Daar gebeurde 47 ongelukken. Het risicocijfer is hier 0,020.

 St. Annastraat

Beeld: Cross Snelhedenkaart

Ook hier gaat het maar om een déél van de St. Annastraat. Namelijk tussen de kruising met de Groenewoudseweg en het Keizer Karelplein. Het risicocijfer is op deze weg 0,044 en er waren 39 ongevallen.

Daniëlsweg, Molenweg, Paul Krugerstraat, Rosa de Limastraat

Beeld: Cross Snelhedenkaart

Het stukje Nijmegen dat we hier op het kaartje zien, is de Paul Krugerstraat, de Rosa de Limastraat en een klein stukje van de Daniëlsweg. Hier gebeurde tussen 2015 en 2018 36 ongelukken, het risicocijfer is hier 0,079.

Groenestraat

Beeld: Cross Snelhedenkaart

We zijn in middels bij nummer 4 van de top 10 aangekomen. Daarop staat de Groenestraat met 41 ongevallen en een risicocijfer 0,1.

Hatertseweg

Beeld: Cross Snelhedenkaart

Op nummer 3 staat een deel van de Hatertseweg. Het gaat om de weg tussen de kruising met de Weg door Jonkerbos en de Burgemeester Daleslaan. Daar vonden 16 ongevallen plaats. Het risicocijfer is o,142.

Hengstdalseweg, Koolemans Beynestraat, Van ’t Santstraat

Beeld: Cross Snelhedenkaart

Met 11 ongevallen op dit stukje Nijmegen, vraag je je waarschijnlijk af waarom deze op nummer twee in de top 10 staat. Dat komt doordat de gevaarlijkste wegen niet alleen worden bepaald op basis van het aantal ongevallen, maar ook op basis van het aantal slachtofferongevallen, aantal dodelijke ongevallen en het risicocijfer. Het risicocijfer is hier 0,313.

Molenweg

Beeld: Cross Snelhedenkaart

En dan komen wij de gevaarlijkste weg van Nijmegen: de Molenweg. Er gebeurde hier 23 ongevallen. Wederom misschien niet een heel schokkend getal, maar het risicocijfer torent hier wel hoog boven de andere wegen uit: o,557.

Lees en bekijk ook:

Wijchenseweg flitspaal

De nieuwste cijfers: de beruchtste flitspalen in Nijmegen

Het Centraal Justitieel Incassobureau heeft weer nieuwe cijfers bekend gemaakt over het aantal bekeu...

Deze bekende Nederlanders komen plastic afval opruimen in Nijmegen

Op zaterdag 15 juni gaan een aantal bekende Nederlanders ervoor zorgen dat er minder plastic in de s...

 

Pagina 1 / 11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.