De Burchtstraat in Nijmegen wordt permanent busvrij en dit is wanneer

Door Babs Bingen 14 maart 2019

We hebben nieuws over het openbaar vervoer in Nijmegen, mensen! De Burchtstraat wordt namelijk compleet busvrij. Eerst volgt er wel een periode dat er méér bussen door deze winkelstraat rijden, dus we moeten wel nog even geduld hebben.

Renovatie Waalkade

Hoe dat precies zit, leggen we je even uit. De gemeente meldt dat er vanaf 31 maart meer bussen door de Burchtstraat rijden. Dit heeft te maken met de renovatie van onze Waalbrug en van onze Waalkade.
Langs de Waalkade kunnen op dit moment namelijk geen bussen rijden. De lijnen die normaal gesproken langs de Waalkade rijden, rijden nu over de singels. Om te voorkomen dat deze bussen tijdens de renovatie van de Waalbrug vertraging oplopen, rijden de bussen straks in eerste instantie van dinsdag tot en met vrijdag via de Burchtstraat.

Burchtstraat permanent busvrij

Zodra de gloednieuwe Waalkade in juli af is, rijden de bussen weer gewoon over de Waalkade. Waarschijnlijk wordt dan na de Nijmeegse Vierdaagse de Burchtstraat permanent busvrij!

Afhankelijk van de doorstroming op de Singels gaan de bussen dan óf allemaal via de Waalkade, óf worden ze verdeeld over de Waalkade en de Nijmeegse Singels. Dat besluit wordt uiterlijk in juni genomen. Als de bussen alleen over de Waalkade rijden duurt dat uiterlijk tot het najaar van 2020. Op dat moment is het betonnen wegdek van de Waalbrug vervangen en zijn er weer in beide richtingen twee rijstroken beschikbaar voor het autoverkeer en de lijnbussen, zo meldt de Gemeente Nijmegen.

Let Me Pass London GIF by gasta - Find & Share on GIPHY

Meer over de nieuwe Waalkade en Waalbrug lees je hier:

Update: zo ziet de Waalkade er nu uit (video)

De Waalkade is één grote bouwput. Dat klinkt negatief, maar better days are coming! Want al die graa...

De renovatie van de Waalbrug gaat eindelijk starten en zo lang gaat het duren (!!)

Nijmegen krijgt een enorme make-over: dit gaat er allemaal veranderen in 2019

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.