Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronamaatregelen in de auto: dit moet je weten als je bij een ander instapt

Door Babs Bingen 14 mei 2020

De regel over het 1,5 meter afstand van elkaar houden, die kennen we wel. Maar wat zijn de coronamaatregelen als je met een volle auto de weg op wilt gaan?

Dat het in een normale personenauto lastig is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, dat hoeven we je niet uit te leggen. Omdat niet iedereen een limousine of een bedrijfsbus op de oprit heeft staan, is het in de meeste gevallen niet mogelijk om met meerdere personen in een auto te zitten als jullie niet in hetzelfde huis wonen.

Afstand houden in de auto

Vraagt een vriend (die op een ander adres woont) of hij met je mee kan rijden? Helaas is dat dan niet mogelijk. Dit omdat jullie geen 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden in de auto. Maar wat als je jouw moeder naar de dokter of ziekenhuis moet brengen, mag het dan nog steeds niet? De politie raadt af om in dezelfde auto te stappen als jullie niet onder hetzelfde dak wonen. Toch kan het in sommige (nood)situaties niet anders. Als het dan toch nodig is, vraagt de politie om het contact in ieder geval te beperken.

Car GIF - Find & Share on GIPHY

Boete én aantekening op je strafblad

Wanneer je met drie of meer personen in een auto zit en je niet op hetzelfde adres woont, kan je zelfs rekenen op een boete als je gesnapt wordt. De boete voor volwassenen bedraagt 390 euro, voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar gaat het om 95 euro. Wanneer je ouder dan 18 jaar bent, ben je niet klaar met het betalen van de 390 euro op het moment dat de politie je staande houdt. Volgens de politie komt die boete ook als aantekening op je strafblad te staan.

Samen reizen voor het werk

Word je normaal gesproken opgepikt door een busje van het werk, dan is het verstandig om met je werkgever te overleggen hoe je toch op een veilige manier je boterham kan verdienen. Lukt het niet om met drie personen of meer 1,5 meter in de bedrijfsbus te houden en word je staande gehouden? Dan kan iedereen een boete krijgen. Heb jij dit als werkgever toegestaan? Dan is de boete niet mals. Het gaat om maar liefst 4350 euro.

Lees ook:

gasexplosie in Nijmegen

Gasexplosie in Nijmegen: beelden van de ravage in de woonwijk

Een rijtjeshuis aan de Hillekensacker is woensdag aan het eind van de middag compleet weggevaagd doo...

Enorme ravage: er is een huis ontploft in de Nijmeegse wijk Hillekensacker

In de wijk Hillekensacker is vanavond een woning bijna compleet weggevaagd. Er was sprake van een on...

Eerste koophuis in Nijmegen: zoveel eigen geld heb je nodig

Als je als starter op huizenjacht bent in Nijmegen, kom je er al snel achter dat een eigen zak geld ...

adv.