Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update coronacijfers: zo snel stijgt het aantal positieve testen in Nijmegen

Door Carin van der Meij 27 oktober 2020

531 Nijmegenaren zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Nijmegen

Als we kijken naar de cijfers van Nijmegen zien we dat het aantal geregistreerde positieve testen nog steeds snel oploopt. Op 20 oktober stond het totale aantal onze stad op 2.917. Tot 27 oktober kwamen daar 531 gevallen bij. Tussen 13 en 20 oktober steeg het aantal nog met 465, de week daarvoor met 384. Sinds het begin van de corona-uitbraak tot 20 oktober zijn er in Nijmegen in totaal 3.448 positieve coronatesten geregistreerd.

Overleden coronapatiënten en ziekenhuisopnames

Het aantal overleden coronapatiënten in onze stad is de afgelopen week met 4 gevallen gestegen. In totaal zijn er sinds de corona-uitbraak 79 Nijmegenaren aan het virus overleden. Op 20 oktober was het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus 164. In één week tijd kwamen daar 10 gevallen bij.

Grafiek

In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen er in totaal zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Meer over het coronavirus in Nijmegen:

coronatest Nijmegen

Coronatest in Nijmegen: hoe werkt het en wanneer krijg je de uitslag?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in Nijmeg...
Andrea Boesten

Nijmeegse Andrea (21) kreeg corona: ‘Ik ben maanden vermoeid geweest’

Toen Andrea Boesten (21) in maart ineens niets meer rook en niets meer proefde, ging er een belletje...
corona bezoek 1,5 meter

Op bezoek in coronatijd: dit zijn nu de regels in Nijmegen

De coronamaatregelen zijn opnieuw aangescherpt, en dat zorgt voor een hoop vragen en verwarring. Wan...

adv.