Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

SSH& gaat alle studentenwoningen vanaf volgend collegejaar verloten

Door Babs Bingen 21 oktober 2019

Studenten opgelet! Wachttijden bij de SSH& zijn vanaf volgend collegejaar niets meer waard. De studentenhuisvester stapt bij het toewijzen van de kamers namelijk over op een ander systeem. Vanaf volgend jaar worden álle studentenkamers van de organisatie verloot.

Zo heeft vanaf 1 juli 2020 iedere student evenveel kans om een kamer van SSH& te bemachtigen. Elke week worden dan de beschikbare kamers online gezet, waarop studenten gratis kunnen reageren. Via loting wordt dan bepaald wie de kamer krijgt. De enige voorwaarde is dat studenten een toelatingsbewijs van de universiteit of het HBO moeten hebben. Een inschrijving bij de SSH& is pas nodig zodra een kamer toegewezen wordt.

Nieuwe regels

Studenten die nu al SSH&-woonruimte huren mogen reageren op (onzelfstandige) kamers en zelfstandige woonruimten. Studenten die nog niet bij SSH& huren, mogen niet meeloten voor zelfstandige eenheden, behalve als deze in Arnhem liggen. Verder krijgen eerstejaars studenten met reisurgentie voorrang bij woonruimte die vrijkomt op het Nijmeegse complex Vossenveld.

Studenten die nu al een lange wachttijd hebben, vallen binnen een overgangsregeling. Sta je in oktober 2019 al minstens vier jaar ingeschreven, dan mag je vanaf juli 2020 gedurende één jaar ook meeloten voor zelfstandige woningen, ongeacht of je nu al bij de SSH& huurt.

Wachttijden te lang in huidige systeem

“In ons huidige systeem moet een eerstejaarsstudent gemiddeld 12 maanden wachten op een kamer en wachten studenten zelfs bijna vijf jaar op een woning. Deze tijd hebben huidige studenten niet. Ze gaan vaak later op kamers en studeren korter. Een systeem met lange wachttijden past hier niet bij. In het nieuwe systeem kunnen studenten na aanmelding bij een studie meteen meeloten”, aldus Vincent Buitenhuis, manager Strategie en Wonen bij SSH&.

Lees ook:

Groene Gevel

Deze mega hoge groene gevel in de binnenstad gaat weg

Één van de zijgevels van de Mariënburggarage in de binnenstad is sinds 2010 volledig begroeid met pl...

Hier brengt de politie je straks naartoe als je opgepakt wordt in Nijmegen

We hopen niet dat het je ooit gebeurt, maar stel: je wordt opgepakt. Dronken op straat gelopen, een ...

7 x deze Nijmegenaren zijn jong én ondernemend

Al eerder schreven we over de vele jonge ondernemers die onze stad rijk is. Inmiddels hebben we weer...

adv.