Binnenkijken bij Hannah: ‘Eén van de oudste huisjes in Nijmegen-Oost’
Dit huisje komt uit 1906 en is één van de oudste in Nijmegen-Oost. Na meerdere keren te zijn verhuisd heeft…
De Nijmeegse chef Emile van der Staak van sterrenrestaurant De Nieuwe Winkel was onlangs op tv. Culinair expert Alain Caron brengt een bezoek aan zijn zaak en het voedselbos waar de Emile de meeste producten vandaan haalt. Wil je zien!
Presentator Alain bezoekt een aantal Nederlandse grootste chefs in zijn tv-programma Alain ziet Sterren. In Nijmegen is hij bij Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel. Zijn restaurant is uitgeroepen tot het tweede beste groenterestaurant ter wereld en is bekroond met maar liefst twee Michelinsterren. Een traditionele ster van Michelin en de nieuwe groene ster voor duurzaamheid.
Emile vond de botanische gastronomie uit: een op planten gebaseerde keuken. Hij kookt niet met vis en niet met vlees. Wel een beetje zuivel met zuivel. Maar daar wil hij zoveel mogelijk omheen werken, legt Emile in de aflevering uit.
Zo proeft Alain een jonge kaas, gemaakt van amandelen. Ook bezoeken ze samen het voedselbos in Groesbeek van botanist Wouter van Eck, daar haalt Emile voornamelijk zijn inspiratie vandaan. “Emile kan toveren met de producten uit het voedselbos”, zegt Wouter.
Je kijkt het bezoek van Alain bij Emile en Wouter hier terug.
In onze gids
Populaire rubrieken