Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe plannen Radboud Universiteit: Spinozagebouw plat en een hotel in Erasmusgebouw

Door Eveline de Boer 18 januari 2020

Afgelopen jaren is er veel veranderd op de campus van de Radboud Universiteit. Zo ging in 2018 De Thomas van Aquinostraat tegen de vlakte en wordt er momenteel gebouwd aan een nieuwe gebouw voor de faculteit Sociale Wetenschappen: Maria Montessori. Maar daar blijft het niet bij. Op de website van de Gelderlander lezen we dat de Radboud Universiteit het campussterrein anders wil gaan indelen. 

Mogelijk verdwijnt het Spinozagebouw, de faculteit Sociale Wetenschappen bevindt zich daar nu nog, maar die gaat binnenkort naar Maria Montessori. Ervoor in de plaats komt dan nieuwbouw. Ook zijn plannen om in het gezichtsbepalende Erasmusgebouw onder meer studentenwoningen en een hotel te huisvesten, meldt de Gelderlander

Knoop doorhakken

De aankomende maanden doet het bestuur van de universiteit onderzoek naar de haalbaarheid van de plannen, waar een prijskaartje aan hangt van 70 miljoen euro. “Na de zomer verwachten we de knoop door te hakken,” aldus een woordvoerder van de universiteit.

Hotel en studentenkamers

Wat die plannen precies inhouden? Mogelijk verhuizen de faculteiten Filosofie en Letteren naar de nieuwbouw waar nu nog het Spinozagebouw staat. Dat betekent dat in het Erasmusgebouw, waar die faculteiten nu zitten, behoorlijk wat ruimte vrijkomt. Daardoor wordt er nu nagedacht over mogelijk andere functies voor de hoge blikvanger, zoals studentenwoningen, een hotel of congresruimtes. Meer lees je op de Gelderlander.

Lees ook:

Blommers bar

Onverwachts: Blommers aan de haven stopt en dit komt ervoor in de plaats

Onverwacht nieuws! Blommers aan de haven is nog maar tot 26 januari open. Ook al heeft eigenaar Bere...
feest

Yes, weekend! 7 x leuke activiteiten te doen in Nijmegen

We hebben er weer vijf dagen reikhalzend naar uitgekeken: het weekend. Gelukkig is het bijna zover! ...

Wow: gemeente Nijmegen wil giga woontoren van 120 meter (!) bij het centrum

Eind 2021 wil de gemeente Nijmegen starten met de bouw van een gigantische woontoren, meldt de Gelde...

adv.