Plannen woontoren Hezelpoort bekend: deze woningen komen erin

Het oorspronkelijke plan was een woontoren van 110 meter, maar nu is er in het definitieve bestemmingsplan ruimte voor een woontoren van maximaal 120 meter. (Beeld: M. Kuster via de Gelderlander)

Op de parkeerplaats naast de Hezelpoort aan de Voorstadslaan in Nijmegen komt een grote woontoren van maximaal 40 verdiepingen. Welke soort woningen erin komen, is nu bekend.

Het Nijmeegse college van Burgemeester en Wethouders, SSH& en woningcorporatie Portaal ondertekenden een intentieverklaring waarin de plannen zijn opgenomen, zo meldt de gemeente Nijmegen in een persbericht.

Dit komt er nog meer in de woontoren

In de toekomstige woontoren bij de Hezelpoort gaan de woningcorporaties Portaal en SSH& het ‘sociale wonen’ regelen. Er komen voor Portaal 80 levensloopgeschikte twee- en drie-kamer-appartementen in en 10 studio’s. Het gaat om betaalbare woningen voor starters, doorstromers en senioren. Ook is er ruimte voor 70 appartementen voor de middeldure huur. Daarvoor zoekt de gemeente nog partij die de verhuur op zich neemt. Studentenhuisvester SSH& gaat er 40 studenteneenheden bouwen.

Minimale eis

Een woordvoerder van de gemeente licht toe: “Dit is het aantal woningen dat de gemeente minimaal wil realiseren op die plek. Deze zijn nodig om het woningtekort in Nijmegen terug te dringen voor de doelgroepen waar het woningtekort het grootst is. We verwachten dat hiervoor een woontoren van ongeveer 70 meter nodig is.”

Nog geen ontwikkelaar

De gemeente heeft nog geen ontwikkelaar gevonden die alle plannen van de woontoren gaat uitwerken. De aantallen die hierboven staan, gelden als minimale eis, legt een woordvoerder van de gemeente uit. “Maar de ontwikkelaar mag met een plan komen voor meer woningen, tot maximaal 120 meter zoals in het bestemmingsplan staat. We toetsen de plannen van de ontwikkelaar vervolgens nog en selecteren de ontwikkelaar met het best passende plan.”

Tekst loopt verder onder de foto

Op deze parkeerplaats komt de woontoren (Foto: indebuurt Nijmegen)

Studenten vinden geen nieuwe woning

De studenten die in de woontoren bij de Hezelpoort komen te wonen, hoeven na hun studie waarschijnlijk niet direct weg. SSH& gaat met deze studenten een pilot uitvoeren. Ze willen kijken of afgestudeerde studenten er door een jongerencontract langer kunnen blijven.

Studenten hebben nu na hun afstuderen bijna een jaar de tijd om een nieuwe woning te vinden, voordat ze uit hun SSH&-woning weg moeten. Helaas lukt het niet altijd om een nieuwe betaalbare woning te vinden, stelt SSH&. “Een deel van de afgestudeerden gaat zelfs terug naar het ouderlijk huis. Geen goede zaak, vinden wij,” zegt directeur Kees Stunnenberg.

Hoe nu verder?

Er is nu een intentieovereenkomst getekend. Dat betekent dat er een nieuwe stap is gezet in de ontwikkeling van de woontoren. De gemeente organiseert nu een bewonersbijeenkomst en is bezig om de aanbesteding voor te bereiden. Daarna gaat ze op zoek naar een ontwikkelaar. Het is nog bekend wanneer de bouw start.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Deze straat in Nijmegen wordt vernoemd naar een van de bekendste Nijmegenaren”

Deze straat in Nijmegen wordt vernoemd naar een van de bekendste Nijmegenaren

Ga naar “Zo gezond is Nijmegen volgens een nieuw onderzoek ”

Zo gezond is Nijmegen volgens een nieuw onderzoek 

Ga naar “Dit zijn de regels over vuurwerk in Nijmegen”

Dit zijn de regels over vuurwerk in Nijmegen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Sint en Piet op bezoek”

Sint en Piet op bezoek

 • Bricoja Sportieve Recreatie & Educatie B.V.
 • Geldig t/m 5 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Marmerlook bijzettafels voor € 14,95”

Marmerlook bijzettafels voor € 14,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “McGregor horloge voor € 6,95”

McGregor horloge voor € 6,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022

Vacatures

Ga naar “Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!”

Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!

 • Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
 • Fulltime
Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkokVan der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkok

Topper

Ga naar “Wasstraat Medewerker – Bijbaan”

Wasstraat Medewerker – Bijbaan

 • BOB Autowas
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “stagemakelaar/jongerencoach”

stagemakelaar/jongerencoach

 • Yuverta
 • Parttime
yuverta

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Nijmegen”

Kerstmarkt in Nijmegen

 • Van 8 dec t/m 23 dec