Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pas op: ‘Smoesjesman’ gaat opnieuw langs deuren in Nijmegen

Door Babs Bingen 13 januari 2020

De ‘Smoesjesman’ die eind vorig jaar in Nijmegen langs de deuren ging om een geldbedrag afhandig te maken, is weer actief. De verwarde man belt aan en vertelt een vaag verhaal. De politie is inmiddels op de hoogte, meldt de Gelderlander.

In november 2019 waarschuwde de Nijmeegse politie al via sociale media voor deze man. Als gevolg van dat bericht, kwamen er zo veel meldingen binnen over dezelfde persoon dat de man gearresteerd werd. Na verhoor kwam hij weer op vrije voeten, schrijft de Gelderlander.

Dit vertelt de man

De man is 36 jaar, kalend en komt uit Arnhem. Na het aanbellen vertelt hij bewoners dat hij acuut geld nodig heeft. Het kan zijn dat hij zich voorstelt als buurtgenoot, zegt dat hij zich heeft buitengesloten, zegt dringend geld nodig te hebben voor de trein om naar zijn werk of naar het ziekenhuis te gaan of een tientje nodig heeft voor het tanken.

Kleine bedragen

Vanwege de kleine bedragen waar hij naar vraagt en zich beleefd gedraagt, zijn bewoners geneigd hem dit geld te ‘lenen’. Het is volgens de Gelderlander nog niet bekend hoeveel geld de man heeft verkregen.

Babbeltruc

Omdat het hier gaat om een zogenoemde babbeltruc, is de man volgens rechtsgeleerde Henny Sackers moeilijk te veroordelen voor oplichting. Er is in dat geval meer bewijs nodig dan alleen een leugen.

Lees ook:

Ooijpolder

Ai: de lucht die we in Nijmegen inademen is bovengemiddeld vervuild

In tijden van stilgelegde bouwprojecten en verlagingen van de maximumsnelheid op de snelweg, valt he...

Nijmegen is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Een nieuwe koffiezaak in de benedenstad, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan j...

Favorieten van Jet: ‘Vergeet niet om hier de borrelplank te bestellen, die is echt het beste’

Wie kennen dé hotspots van Nijmegen nou beter dan Nijmegenaren zelf? Deze week weer een lijstje van ...

Meer over

Nieuws

adv.