Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uit de kleren en poseren: deze Nijmeegse studenten deden het!

Door Babs Bingen 11 februari 2018

Zou jij het doen? Voor een kalender in je meest sexy lingeriesetje voor de camera gaan staan?  De bestuurders van de Nijmeegse studieverenigingen KNUS, OSK en SVN deinsden er niet voor terug. Voor het goede doel trokken zij hun kleren uit en poseerden ze voor de camera. 

Sexy met Stijl Besturenkalender

Ieder jaar weer zetten studenten zich tijdens de RAGweek in voor het goede doel. De meest bijzondere manier waarop geld wordt opgehaald: studentbesturen die zich (soms érg letterlijk) blootgeven voor de camera. De foto’s komen op de Sexy met Stijl Besturenkalender te staan die vervolgens voor twee goede doelen wordt verkocht. Dit jaar zijn dat Stichting 113 Zelfmoordpreventie en ACNS Projecthulp. In Café We Gaan Beginnen werden begin deze week de 24 pikante kiekjes alvast onthuld. Pikant detail: er bestaat een onderlinge strijd tussen de deelnemende besturen over wie nu de meest spraakmakende foto heeft gemaakt. Dit jaar gaat de eer naar de bestuursleden van KNUS, OSK en SVN. Deze combi poseerde samen voor de camera en ging er met de winst vandoor.

Lat lag hoog

Voorzitter van KNUS: “We waren zelf heel enthousiast over het eindresultaat, maar we wisten dat alle besturen veel moeite zouden steken in het maken van een mooie foto. De lat lijkt elk jaar hoger te liggen.” In het begin vonden de bestuursleden het wel nog even moeilijk om daadwerkelijk in hun ondergoed te poseren. “We waren wel wat gespannen, maar toen we eenmaal bezig waren, werd iedereen steeds enthousiaster. Het is ten slotte voor het goede doel.”

Mycelium

De kalender bestaat uit 24 foto’s van studentbesturen. De bestuursleden van studievereniging Mycelium van de studie Communicatiewetenschap deden ook mee. Zij gingen voor een sexy sailor-thema.

sexy met stijl kalener
De foto werd genomen op de Pannenkoekenboot. Foto: Anja van Hunnik.

Kalender bemachtigen?

Wil jij nou ook je steentje bijdragen aan de goede doelen waar RAGweek zich dit jaar voor inzet? De kalender is nu al te bestellen door het bestuur van de RAGweek een mailtje te sturen. Tussen 7 en 14 maart vindt de RAGweek plaats en kun je de kalender bij boekhandel Dekker van de Vegt kopen of aan de RAGbar in het Cultuurcafé op de campus van de Radboud Universiteit. Verder worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd om geld op te halen. Wanneer het volledige programma bekend is, houden wij jou natuurlijk ervan op de hoogte!

adv.