Wat doen al die vermomde mensen op de Van Schaek Mathonsingel?

Door Janneke van Bergen 14 november 2017

Op de Nijmeegse Van Schaek Mathonsingel kijken 30 paar ogen je indringend aan. De vrouwen, mannen en kinderen op de billboards zijn redelijk onherkenbaar door allerlei gekleurde sjaals en hoofddoeken. Wat doen ze eigenlijk daar? 

De billboards blijken daar te staan daar in verband met een foto-project van Co-mensa. En al zijn de mensen vermomd in vrolijke sjaals, hun verhalen zijn helemaal niet vrolijk. Bij elk portret hoort namelijk een schrijnend verhaal. Over hoe mensen bijvoorbeeld in hun thuisland worden worden weggelokt door mensenhandelaars en hier in de prostitutie belanden.
De vrouwen, mannen, jongens en meisjes geven letterlijk een gezicht aan mensenhandel in Nederland.

Open Your Eyes

De expositie Open Your Eyes moet ons ervan bewust maken dat mensenhandel nog in bijna elke gemeente in Nederland voorkomt.  Om noodzakelijke zorg te garanderen is Moviera gestart met zorgcoördinatie voor slachtoffers van mensenhandel.

De foto-expositie op de Van Schaek Mathongsingel is nog te zien tot donderdag 23 november. Dus heb je nog een paar minuten tijd voordat je bus of trein gaat, bekijk dan deze bijzondere expo tegenover het Centraal Station in Nijmegen.

Meer over

Opmerkelijk