Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je camper of caravan voor de deur parkeren?

Door Janneke van Bergen 20 juli 2019

Heel Nijmegen gaat massaal op vakantie na de Vierdaagse. En dat betekent dat er weer heel veel caravans en campers flink af- en uitgesopt moeten worden. Vandaar onze vraag: je caravan of camper voor de deur parkeren: MAG DAT? 

Drie dagen

Het antwoord op de vraag is: precies drie dagen. In Nijmegen mag je kampeervoertuigen niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg laten staan. Dus ook niet op het openbare parkeerterrein voor je eigen deur. Dit geldt niet alleen voor caravans, maar ook voor campers, aanhang- en vouwwagens. En nee slimmeriken: het is niet de bedoeling dat je ‘m eventjes weghaalt en dan weer drie dagen neerzet.

Eigen parkeerplaats

Let op: we hebben het hier over een openbare plaats op de weg. Heb je een eigen oprit of een eigen parkeerplaats dan is het natuurlijk een heel ander verhaal. Dat is toegestaan, tenzij er een gevaarlijke situatie ontstaat.

caravan
Foto: Pixabay

Waarom eigenlijk?

De reden voor dit parkeerlimiet? Een gebrek aan parkeerplaatsen en de verstoring van het uitzicht in de straat. Mocht je je favoriete parkeermiddel nu toch langer voor de deur willen parkeren, dan kun je proberen een ontheffing aan te vragen bij de gemeente. In de meeste gevallen krijg je trouwens eerst een waarschuwing als je het gevaarte te lang laat staan. Fijne vakantie!

Dit artikel is eerder gepubliceerd.

adv.