Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom de app Jodel razend populair is in Nijmegen

Door Yannick Baay 13 december 2018

Jodelen in Nijmegen, het klinkt als een gekke combinatie. Toch is het al een paar jaar razend populair onder studenten. En dan hebben we het niet over de manier van zingen uit de Alpen, maar over de app Jodel.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De app werd in 2014 door een Duitse student opgericht en had in oktober 2015 al meer dan een miljoen gebruikers. De app is alleen maar blijven groeien en werd ook in Nederland populair, vooral onder studenten. Maar wat is Jodel dan eigenlijk?

Anoniem

Jodel is een anonieme app waar gebruikers (jodelaars voor ingewijden) berichten kunnen plaatsen op basis van hun locatie. Je kan berichten van andere jodelaars zien binnen een straal van 10 kilometer. En omdat de app volledig anoniem is, hoef je geen account aan te maken. Na het downloaden van de app kun je meteen beginnen. Het feit dat Jodel anoniem is, maakt het alleen maar leuker om jodels te plaatsen. Het maakt namelijk niet uit wat je zegt, want niemand weet dat jij het bent!

Elke jodel en elke reactie die je tegen komt, kun je één keer upvoten of downvoten. Dit levert het felbegeerde karma op, waar je overigens helemaal niks aan hebt. Maar dat mag de pret niet drukken!

Eigen cultuur

Langzamerhand heeft Jodel in Nijmegen zijn eigen cultuur ontwikkeld. Zo zijn er regels ontstaan en inside-jokes gemaakt. Zo mag alleen een jodel met meer dan 400 upvotes in de Hall of Fame. Doordat Jodelaars gebruik kunnen maken van hashtags, zijn er ook hele verzamelingen gemaakt rondom één hashtag. Wat dacht je bijvoorbeeld van #buschauffeurjokes of #savagegeert. Of, wanneer je humeur wel een boost kan gebruiken, #cuteoverload. Een populaire trend die ook terug blijft komen zijn de kooklessen van Jodelaars die andere gebruikers een kijkje in hun keuken geven.

Onderwerpen

Maar waar hebben die jodelaars het dan over? Eigenlijk over alles en niks. Er wordt geklaagd over de studie, er wordt geklaagd over het weer. Er worden restaurants besproken, tips uitgedeeld over de beste kappers in Nijmegen en via Jodel kom je ook te weten waar je het beste speciaalbier kan drinken voor de eerste date. En omdat het een anoniem platform is, komen de diepste geheimen naar boven…

Nijmegen de Jodel-hoofdstad

Ondanks dat de app in Nijmegen erg populair is, blijft de rest van Nederland een beetje achter lopen. Zeker buiten de grote (studenten)steden wil het eigenlijk niet zo vlotten met Jodel. Gelukkig is er daarom de functie ‘Hometown’. Met deze functie kunnen Jodelaars ongeacht hun locatie altijd in een bepaalde stad jodelen. De beste hometown is natuurlijk Nijmegen, want hier is het gezellig!

Uitgejodeld? Lees dan ook:

Oversteek Nijmegen

Mysterie: dit is waarom alle lantaarnpalen op stadsbrug de Oversteek één voor één aan gaan

Iedere avond, rond het tijdstip van zonsondergang, gaan op de Oversteek lichtmasten aan. Er staan 48...
N.S.L.T.C. Slow

7 x Nijmeegse sportverenigingen met grappige namen

Soms sta je op zaterdag of zondag op het veld of in de zaal tegenover een tegenstander waarvan je de...

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Opmerkelijk

adv.