Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze politieke slogan uit Nijmegen is één van de slechtste van Nederland

Door Janneke van Bergen 16 maart 2018

Politieke partijen halen de vreemdste fratsen uit om aandacht te krijgen voor de verkiezingen op 21 maart.  Ook wat slogans betreft zetten de partijen hun beste beentje voor. Zo is de slogan van de VVD Nijmegen in de race voor de ‘Slechtste Politieke Slogan’ van 2018.

VVD sloganVVD Nijmegen heeft een advertentie in de Gelderlander geplaatst met de tekst: ‘Lekker door rijden’ Maar wat bedoelen ze daar precies mee? Waarschijnlijk dat ze het fijn vinden als je lekker door kunt rijden in onze stad? Of dat je lekker wordt door rijden??

Lijsttrekker Inge van Dijk legt even precies uit hoe het zit. “Bij het opmaken van de advertentie zijn we tussen door en rijden het koppelteken vergeten. Maar verder staat in al onze andere uitingen: lekker doorrijden.”

‘Lekker doorrijden en minder files’

En dit bedoelt de VVD Nijmegen daarmee: “We willen minder files en meer doorrijden in Nijmegen”, zegt Van Dijk. “Dat betekent dat je 70 mag op de Oversteek en ook op andere gedeeltes van de S100. Verder staat het verkeer nu continue vast op de Graafseweg. Dit kunnen we oplossen door te investeren in de Neerbosscheweg en Energieweg; als het verkeer hier lekker door kan rijden wordt de Graafseweg ontlast.

 

Kies jouw ‘slechtste’ politieke slogan

VVD Nijmegen is niet de enige politieke partij die een ‘creatieve’ slogan heeft verzonnen. Ook de slogans ‘Zo VRIJ! als een aardbei!’ (Vrij Beverwijk) en ‘Bedankt dat je naar me omcake’ (CU Zwolle) maken kans. Stemmen doe je hier, de winnaar wordt dinsdag 20 maart bekendgemaakt.

Lees ook:

stemmen kieswijzer

Weet jij al wat je gaat stemmen? Check hier de Nijmeegse kieswijzer!

Moet de bus door de Burchtstraat blijven rijden, ja of nee? En moet de gemeente Nijmegen misschien z...
stembureau Nijmegen

Gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen 2018: dit moet je weten

Ja ja, dit jaar is het weer zover. De verkiezingsstrijd barst op 21 maart los in Nijmegen tijdens de...

 

Meer over

Opmerkelijk

adv.