Oh nee! Er is een wespenplaag onderweg naar Nijmegen

Door Babs Bingen 12 augustus 2019

Bzzzt, ben je net lekker de kaas aan het rapsen, vliegt er zo’n weps je keuken in. Irritant! Heb je al veel van deze beestjes gespot? Dat kan. Er zijn namelijk 68% meer wespen dan vorig jaar die komen allemaal uit hun nestjes aan het ontsnappen zijn, lezen we op Meteo Nederland. Wespenplaag op komst!

Er zijn zoveel wespen doordat het vorig jaar lang zomer bleef, waardoor de wespen door konden paren. Vervolgens kregen we een zachte winter waardoor veel wespen in leven konden blijven en als klap op de vuurpijl is de zomer dit jaar ook weer vroeg begonnen.

Geniet nog even van de rust

Momenteel heb je vast al wat gele beestjes gezien, maar merken we nog niets van een echte wespenplaag. Dat komt doordat 90% van de wespen druk bezig is met het bouwen van de nesten. Alleen de werkers, zo’n 10%, zijn buiten. Zodra het bouwen van de nesten voltooid is (begin/ half augustus) komen de wespen naar buiten om eten te zoeken.

Advies van Dar

Wat nu? Op de website van Dar lezen we een aantal handige tips. Het voorkomen van overlast van wespen doe je door bijvoorbeeld horren voor open ramen en deuren te plaatsen. Let er ook even goed op dat je afvalcontainers en prullenbakken waar etensresten in zitten, goed afsluit. En houdt natuurlijk de etensresten zo ver mogelijk uit de omgeving van niet alleen mensen, maar ook dieren!

Mocht je nu een wespennest in je tuin hebben, dan is het raadzaam om een ongediertebestrijder het nest te laten verwijderen. Dar kan je helpen bij het verwijderen van wespennesten tot 6 meter hoogte.

Vorig jaar schreven we óók over wespen en gaven we je handige tips over wat je tegen de overlast kunt doen. De tips vind je hier! >>

Lees ook:

Terugkijktip: in deze docu is de Nijmeegse Anne openhartig over haar angststoornis

In de documentaire (On)zichtbaar zagen we dinsdagavond op NPO2 hoe de Nijmeegse Anne Blaauw (22) naa...

Deze twee hippe Nijmeegse conceptstores gaan samen onder één dak

Leuk nieuws! Twee Nijmeegse hippe conceptstores gaan binnenkort met elkaar samenwerken. Letterlijk. ...

Mysterie opgelost: dit is wanneer Bagels & Beans in de Lange Hezelstraat open gaat

Lang, lang, láng was het een Nijmeegs mysterie: wanneer gaat de Bagels en Beans in de Lange Hezelstr...

adv.