Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De nieuwste cijfers: aantal coronabesmettingen in Nijmegen stijgt fors

Door Carin van der Meij 15 september 2020

In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. 195 daarvan komen uit Nijmegen. Dat is een forse stijging ten opzichte van vorige week.

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 9 tot en met 15 september.

Coronabesmettingen in Nijmegen

Als we kijken naar de cijfers van Nijmegen zien we dat het aantal besmettingen, net als vorige week, fors is opgelopen. Op 1 september stond de teller in Nijmegen op 799 geregistreerde besmettingen. Tot 8 september kwamen daar 86 geregistreerde besmettingen bij. De week daarvoor steeg het aantal nog maar met 22 nieuwe besmettingen. Tussen 8 september en 15 september zijn er maar liefst 195 bekende besmettingen bijgekomen. In totaal zijn er nu, sinds het begin van de coronacrisis, 1080 besmettingen geregistreerd in onze stad.

Het aantal overleden coronapatiënten is in onze stad sinds 5 september niet meer gestegen. Dat zijn er nu 71. Sinds 8 september zijn er twee ziekenhuisopnames gerelateerd aan het coronavirus in Nijmegen bijgekomen. Dat totale aantal is nu 131.

Grafiek

In onderstaande grafiek kan je het aantal registreerde besmettingen in Nijmegen vanaf het begin tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Nijmegen zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Nijmegenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Nijmegenaren die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 195.545 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Dit is een recordaantal. Van al die mensen zijn er 8.265 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 3,9 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 5.427. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,38. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Corona in Nijmeegse horeca

De Nijmeegse cijfers komen misschien niet als een verrassing. Eerder sloot burgemeester Bruls verschillende horecazaken in Nijmegen, omdat teveel besmettingen in Nijmegen naar deze zaken leidden. Hier lees je meer over de sluitingen:

Weer twee Nijmeegse kroegen dicht vanwege corona: dit is er bekend

Na café van Rijn sloot burgemeester Hubert Bruls donderdagavond 10 september nog twee Nijmeegse kroe...
cafe van rijn

Update megabrandhaard café van Rijn: de laatste cijfers op een rij

Vorige week werd bekend dat er op 25 augustus in café van Rijn in Nijmegen een corona-uitbraak plaat...

Nijmeegse horecabazen nemen nu extra maatregelen, omdat zij bang zijn voor een corona-uitbraak:

Bang voor corona-uitbraak: deze kroegen gaan vanaf nu eerder dicht

In de afgelopen twee weken werden drie cafés in Nijmegen door burgemeester Hubert Bruls gesloten, om...

adv.