Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe boeren- en lerarenprotesten: op deze dagen kun je overlast verwachten

Door Babs Bingen 9 oktober 2019

Vorige week togen boze boeren op tractors naar Den Haag. Daarbij stond het verkeer behoorlijk vast. Niet alleen boerenorganisaties, maar ook onderwijsbonden, hebben weer nieuwe acties aangekondigd, waarbij je weer overlast kunt verwachten. Hou er op deze dagen rekening mee!

Woensdag 16 oktober

Actiegroep Farmers Defence Force heeft op woensdag 16 oktober een nieuwe actie aangekondigd. Het wordt een actie waarbij boeren, visser en ook burgers worden gevraagd met tractor, vrachtwagen, bus of auto naar ‘een plek in de Randstad’ te komen. Het zou dus goed kunnen dat er weer files gaan komen op de A12. Volgens een woordvoerder van de actiegroep zullen ze niet meer in de spits gaan rijden, maar kun je wel overlast verwachten. Wat de actie precies in gaat houden, is geheim. Mogelijk wordt het wel een actie die langer dan een dag duurt, want de actievoerders worden gevraagd een slaapzak en zaklamp mee te nemen.

Posted by Farmers Defence Force on Monday, 7 October 2019

Over 4-6 weken

Een andere actiegroep maakt op Facebook duidelijk dat ze twee nieuwe acties voorbereiden. Deze zullen naar verwachting over vier tot zes weken zijn (eind oktober, eerste helft november), een exacte datum is (nog) niet bekend. De actiegroep stelt dat beide acties zonder overlast voor de burger zijn en zeer duidelijk zichtbaar. Ook bij deze acties is geheim wat ze inhouden. Wel is voor één actie een doneeractie opgezet, waarbij inmiddels al meer dan 16.000 euro is opgehaald.

Beste mensen,In de bestuursvergadering van Agractie is besloten een tweetal actie's met verschillende doelen voor te…

Posted by Agractie Nl on Saturday, 5 October 2019

Woensdag 6 november

De onderwijsbonden hebben woensdag 6 november uitgeroepen tot een landelijke stakingsdag. Ze willen dat het kabinet meer geld op tafel legt om de problemen in het onderwijs aan te pakken. Tijdens Prinsjesdag is volgens de onderwijsbonden gebleken dat het kabinet niet wil investeren in het onderwijs. Of de leraren van je zoon/dochter op de basis- of middelbare school ook meedoen, verschilt natuurlijk per school en leerkracht. Wel zegt de onderwijsbond AOb dat negentig procent van haar leden aangegeven heeft te willen staken.

Lees ook:

Terras Koningsplein

Berg je winterjas maar weer op: zacht weer op komst in Nijmegen

Heb jij de afgelopen weken alweer zuchtend je warme truien en dikke dekens tevoorschijn getoverd? Da...

Jill & Maarten van Why Not: ‘Bij alles wat we doen denken we, waarom niet?’

De Nijmeegse Jill en Maarten waren nog maar nét 25 toen ze Restaurant Why Not in de Van Welderenstra...
regels ov

Vijf dagen lang géén treinen van en naar Nijmegen: dit moet je weten

Treinreizigers opgelet! Van zaterdag 12 oktober tot en met woensdag 16 oktober rijden er geen treine...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.