Wij weten wat er in het pand van Van Hilst koffie & thee komt

Door Catheleyne 17 mei 2018

Deze week brachten we naar buiten dat Van Hilst koffie & thee in de Moenenstraat gaat sluiten. De winkelketen heeft besloten om als webwinkel verder te gaan. Super jammer voor Nijmeegse shoppers natuurlijk, maar nu hebben we nieuws! Koffie en thee verdwijnt gelukkig tóch niet uit het straatbeeld van de Moenenstraat.

Dat vertelt Ted Arnts, al bijna 40 jaar ondernemer en eigenaar van Van Dooren’s Perzen, Moenen Woondecoratie en ExcluFloorS. Daarnaast is hij voorzitter van de ondernemers in de Moenenstraat. Toen hij hoorde dat Van Hilst koffie & thee weg ging uit de Moenenstraat, vond hij dat enorm zonde. “Het is een hartstikke leuke winkel, die veel traffic naar onze straat brengt.” Ted probeerde een manier te vinden om Van Hilst toch in de Moenenstraat te laten blijven, maar dat bleek geen optie. “Toen besloten mijn vriendin en ik: ‘We nemen de winkel zelf wel over!'”

Have you been coffeeted?

In de nieuwe zaak kun je ook terecht voor allerlei heerlijke soorten koffie en thee. De naam? “Dat wordt Coffeeted. In ons logo kun je straks lezen ‘Have you been coffeeted?’ We willen van ‘coffeeted’ een soort nieuw werkwoord maken, zoals dat soms spontaan gebeurt met taal.”

Ted hoopt dat oude klanten van Van Hilst ook naar de nieuwe zaak toe zullen komen. “Het wordt wel ietsje anders. Wij gaan ons echt focussen op koffie en thee, misschien wat chocola, maar minder op porselein. Het is de bedoeling dat ons personeel klanten straks alles kan vertellen over de producten. Ze krijgen allerlei opleidingen, van barista tot theeproeverijen.”

Moenenstraat
Foto: indebuurt Nijmegen

Always leaf with a smile

Ted wil in de winkel een gezellige, familiaire sfeer creëren. Zo vind je straks nog meer woordgrappen terug dan alleen in het logo. Bij de thee-afdeling komt bijvoorbeeld de tekst ‘Always leaf with a smile’. Ted: “Het is de bedoeling dat klanten niet alleen voor de koffie en thee komen, maar ook voor de beleving. Zoals bij Starbucks bijvoorbeeld.”

Wanneer is het zover?

Al zin om naar de winkel te rennen? Dan moet je nog eventjes wachten. Van Hilst blijft t/m 26 mei open, en daarna is het een kwestie van de winkel leeghalen en verbouwen. Coffeeted mikt op een opening in september 2018. Hou de Moenenstraat (en indebuurt Nijmegen) dus goed in de gaten!

Moenenstraat Van Hilst

Deze winkel in de Moenenstraat gaat dicht

Niet leuk: de bekende koffiezaak Van Hilst in de Nijmeegse Moenenstraat gaat sluiten. Je kun...
Janneke van Bergen - Geplaatst op 14 mei 2018
koffie Nijmegen

Hier in Nijmegen drink je de allerlekkerste koffie (volgens jullie)

Er zijn heel veel leuke horecaspots in Nijmegen waar je een goede kop koffie kunt drinken. W...
Janneke van Bergen - Geplaatst op 28 maart 2018
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.