Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wauw: Nijmegen-Noord krijgt gloednieuw restaurant aan het water

Door Babs Bingen 18 februari 2020

Attentie, inwoners van Nijmegen-Noord. Er wordt een héél mooi nieuw restaurant gebouwd bij jullie in de buurt. Dit gaat er gebeuren.

‘Droom’, schrijft Jolien Konings in hoofdletters op haar Instagrampagina. ‘Nog heel even wachten en dan beginnen we met de bouw van ons restaurant! Wij kunnen niet wachten’. Samen met haar partner Maarten Kropman is ze de trotse eigenaar van een gloednieuwe zaak in Nijmegen-Noord. Je kent de ondernemers misschien al als eigenaren van de restaurants Parkzicht en Nibbles in het centrum van Nijmegen.

Bouw start binnenkort

Althans, nu nog alleen van de grond. Jolien: “De bouw begin in week elf van dit jaar. We zijn er al jaren mee bezig, want we wonen zelf namelijk náást dit stuk grond. Dat is aan de Grote Boel. Toen we hoorden dat er een horecabestemming op zat, wilden we het graag hebben. Het wordt een grand café waar je straks de hele dag terecht kun voor ontbijt, lunch en diner.”

(Beeld: Bob Romijnders Architectuur)
(Beeld: Bob Romijnders Architectuur)

Picknickweide, ijssalon en  knutselhoek

En met ‘grand’, bedoelt Jolien ook echt ‘grand’. Het nieuwe restaurant is straks 350 vierkante meter en het hele terrein maar liefst 3000 vierkante meter. Jolien: “Binnen komt een grote ronde bar met 24 zitplaatsen rondom. Het wordt er kindvriendelijk. Zo willen we op zaterdagen en zondagen bijvoorbeeld een knutselhoek inrichten. Buiten bouwen we een groot terras aan het water. Ook willen we een picknickweide met appelbomen aanleggen, waar je dan met mooi weer gezellig kan picknicken.”

Wat wordt de naam?

De naam van de nieuwe zaak is nog niet bekend. “Daar zijn we nog mee bezig. Dé naam zat er tot nu toe nog niet tussen,” aldus Jolien. Ook over het interieur kan Jolien ons nog niet al te veel verklappen. Wel weten we dat er wordt samengewerkt met de ontwerpers van de Horecafabriek. Als we van de plaatjes van deze ontwerpers uitgaan, dan worden wij alvast nóg nieuwsgieriger.

Openingsdatum

Alles alles volgens schema loopt, gaat de nieuwe parel van Noord begin september 2020 open. Natuurlijk houden we je op de hoogte van de vorderingen. Niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

99680

Lees ook:

potatoes

Nieuwe zaak op komst: bij Potatoes eet je straks alles op basis van aardappel

Wij Nederlanders eten maar wat graag aardappelen. Gekookt, gebakken, gefrituurd: je bent geen echte ...
Albert Heijn XL St. Jacobslaan

Albert Heijn XL St. Jacobslaan gaat bijna een maand dicht

De Albert Heijn XL St. Jacobslaan krijgt een complete metamorfose. De winkel gaat daarom bijna een m...

Flinke verandering: dit wordt er allemaal anders bij station Nijmegen

We wisten al langer dat het station in Nijmegen flink op de schop gaat. De concrete plannen werden d...
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.