Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe hotspot: Ultimo Restaurant & Wijnbar is open en ziet er waanzinnig uit

Door Eveline de Boer 14 januari 2020

Weet je nog dat we een tijdje terug meldden dat Firma haar deuren sloot. Toen was al bekend dat er een nieuw leuk restaurant in de plaats zou komen. Ultimo Restaurant & Wijnbar. Na een verbouwing van twee weken gingen afgelopen weekend de deuren open. En je kijkt je ogen uit: wat een prachtige zaak!

Van Bas naar Pepijn

De Firma werd gerund door Bas Hoebink. Zijn broer, Pepijn, was al executive-chef geweest in de restaurants van Bas en zag een eigen zaak wel voor zich. Droom en passie werden voor Pepijn werkelijkheid en dus kwam van het één het ander. Na 17 jaar in de horeca is hij nu de trotse eigenaar van Ultimo Restaurant & Wijnbar.

Nieuw concept

Met zijn zaak stapt Pepijn van het shared dining concept van de Firma af. “We maken kleinere gerechten, oftewel tussengerechten, voor 10 euro. Zo hoeft de gast zich niet vast te pinnen aan één gerecht,” vertelt Pepijn. Met het concept van Dutch cuisine wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van producten van lokale tuinders. Zo komt de kaas bijvoorbeeld uit Groesbeek. In de keuken van het restaurant worden zelf vleeswaren gemaakt. “We maken bijvoorbeeld coppa en pastrami. Dat gebeurt nog nergens in Nijmegen op deze schaal,” aldus Pepijn.

(Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Invloeden uit Australië en Amerika

De gerechten die geserveerd worden zijn allemaal geïnspireerd op Pepijn’s reizen door landen als Amerika en Australië. Het is een poging de invloeden uit veel landen waar hij is geweest naar Nederland te halen. Zo creëert Pepijn mooie, onder andere vegetarische, gerechten. En dat is niet voor niets. Pepijn: “We zijn heel erg gewend om een gerecht met een stuk vlees te maken, maar in de wereld van groente is nog zoveel te ontdekken!”

Wat moeten we dan volgens de chef echt niet overslaan bij een bezoekje? “Het geitenkaas-pompoen gerecht met postelein, pompoenpitten en citroen is nu al een enorme hit en ook het merengue ijs met geraspte eidooier, hazelnoot en koffie is echt een aanrader.”

& Wijnbar

Het restaurant bevindt zich op de eerste verdieping van het mooie oude pand. Op de begane grond is een mooie intieme wijnbar gemaakt. “Je kan hier heerlijk in de bank ploffen met één van onze heerlijke wijnen en bijvoorbeeld de bitterballen van rendang.” De inrichting van het pand heeft Pepijn samen met zijn vriendin bedacht. De gigantische plant die gelijk opvalt bij binnenkomst is een mazzeltje en een echte eyecatcher. “Hij kwam via via bij mij terecht. Die plant is met zijn 35 jaar al ouder dan ik,” vertelt Pepijn.

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Zelf een kijkje nemen

Nieuwsgierig naar het eten en het mooie interieur van het restaurant? Snappen we wel. Ga vooral een keertje langs. Het restaurant is namelijk zes dagen in de week geopend vanaf 17.00 uur. Alleen op dinsdag is het gesloten. Reserveren kan hier.

Lees ook:

De Firma

Breaking: deze Nijmeegse zaak stopt ermee

Acht jaar geleden ging de Firma Nijmegen open. Jaren kon je genieten van een nieuw concept met heerl...

Nijmegen is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Een nieuwe koffiezaak in de benedenstad, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan j...
Bierhoeder

Billy zoekt nieuwe Bierhoeder voor zijn speciaalbierenzaak in Nijmegen

Ondernemende bierliefhebber opgelet! Billy Engels, eigenaar van speciaalbierenzaak De Bierhoeder in ...


Meer over Ultimo Restaurant & Wijnbar ontdekken?

Ultimo Restaurant & Wijnbar

restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Lage Markt 47, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.