Een wolf aan de muur en wereldse herinneringen: binnenkijken bij Kim in Lent
Aan de noordzijde van de Waal en met de Spoorbrug op steenworp afstand, woont tattoo- en piercingliefhebber Kim van Rensch…
Op de hoek van de Stikke Hezelstraat en onder de schaduw van de Stevenskerk zat 22 jaar lang koffiehuis De Heerlijckheid. Tot afgelopen augustus de laatste koffie definitief werd ingeschonken. Nu wordt het pand flink verbouwd tot een nieuwe horeca-hotspot. Hier vast een sneak peek.
Voor winkelend Nijmegen is het waarschijnlijk geen onbekende plek: de Ganzenheuvel. Het plein tussen de Lange en de Stikke Hezelstraat verandert steeds meer in een horecaplein. Succesvolle horecazaken als De Blonde Pater, Nibbles en Holt draaien op volle toeren en met de komst van nieuwkomer Steven is het plein straks compleet.
Het voormalige koffiehuis werd verkocht, omdat corona de zaak de das omdeed, schreef de Gelderlander toentertijd. Jorn Hagemeijer en zijn compagnon Marcel van den Heuvel namen het stokje over. Jorn vertelt: “Ik was jarenlang bedrijfsleider bij Olround Bowlingcenter en vond het tijd voor iets nieuws. Een eigen horecazaak was altijd al een droom.”
Zodoende werd het idee voor Steven geboren. Het wordt een bar en bistro waar je vanaf ’s ochtends 10.00 uur tot ’s avonds laat neerstrijkt voor een lunch, borrel of diner. Ook koffie, wijnen en cocktails vullen de kaart. “Het wordt Brabants bourgondisch, maar dan in Nijmegen.” Schenk over dat bourgondische nog een chique saus, en je hebt Steven.
Dat de zaak Steven gaat heten, is niet zonder reden. In de hoek van het het terras, waar je straks de hele dag met je snoet in de zon kan zitten, kun je tussen de gebouwen door de Stevenstoren zien. “Er is nog geen horecazaak in Nijmegen die naar de iconische kerk vernoemd is. Met een uitzicht als deze moesten we die kans wel grijpen.”
“Het is geen klein project”, vertelt ondernemer Jorn die de zaak gaat runnen. Het hele pand is op de schop genomen: de oude bar is eruit gesloopt, de vloer is vernieuwd en aan weerszijde van het pand prijken grote glazen puien. “We pakken het meteen van onder tot boven aan, zodat we straks fris kunnen beginnen.”
Oorspronkelijk was het plan om rond februari of maart al de deuren te openen, maar vanwege de vertraging in de levering van materialen is dat niet gelukt. “We hopen nu op begin mei. Kunnen we mooi die zonnestralen op het plein meepakken. Ik kan niet wachten tot we de eerste biertjes kunnen tappen.”
Benieuwd naar het interieur van Steven? Zie hieronder de eerste beelden.
In onze gids
Populaire rubrieken