Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ontbijt, lunch, ijs en high tea: deze hotspot in Oost is nieuw

Door Babs Bingen 20 september 2020

Hoewel sommige Nijmeegse horeca-ondernemers het door de coronacrisis zwaar hebben, zijn er ook dappere ondernemers die in deze tijd een eigen zaak beginnen. Zoals de startende ondernemer Jette Loozenoord (23). Haar Brasserie Jolie in Nijmegen Oost is nu open!

Drie maanden geleden wist Jette nog niet dat ze op dit moment haar eerste eigen horecazaak zou hebben. Sterker nog, ze zou je vierkant uitlachen als je haar toen zou vertellen waar ze nu staat. Jette: “Ik heb altijd met veel plezier in de horeca gewerkt. Een eigen horecazaak hebben was al langer een droom. Deze timing had ik nooit verwacht. Middenin de coronacrisis kon ik de zaak die hiervoor in zat voor een goede prijs overnemen. Hoewel ik pas net afgestudeerd en hartstikke jong ben, voelt het als een buitenkansje.”

Tekst gaat verder onder foto.

Brasserie Jolie in Nijmegen
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Ontbijt, lunch, ijs en high tea

Je vindt Brasserie Jolie middenin Nijmegen-Oost, aan de Daalseweg. Op deze plek zat eerder DeDaale Spijs en IJs. Het is er licht en gezellig. Er is een zonnig terras en een uitgifteloket voor Italiaans ijs en afhaalbestellingen. Je kunt er terecht voor lekkere onbijtplanken, yoghurtjes, uitsmijters, rijkbelegde broodjes, zoete taartjes en high teas. Opvallend: de kaart heeft veel vegetarische lunchgerechten. Like!

Favoriete gerecht

Jettes favoriet is het broodje pollo tonnato.“Naar het recept van mijn tante. Twee boterhammen met vitello tonnato, maar dan met kip in plaats van kalfsvlees. Heel lekker!” Ook is Jette blij met het Italiaanse schepijs, dat door een Italiaanse familie in een ijsfabriek in Bemmel wordt gemaakt.

(Nog) geen alcoholvergunning

De jonge onderneemster hoopt dat ze in de toekomst ook alcohol mag schenken. Daarvoor heeft ze nu nog geen vergunning. Jette: “Daarom staan er zoveel verschillende homemade iceteas op de kaart. Een soort cocktails, maar dan zonder alcohol. Net zo lekker!”


Meer over Brasserie Jolie ontdekken?

Brasserie Jolie restaurants en horeca

Daalseweg 279, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over Nijmeegse ondernemers:

Dit restaurant is na 25 jaar permanent weg uit Nijmegen

De Nijmeegse horeca is constant in beweging. Helaas moeten we soms afscheid nemen van zaken die we a...
Grand café Waterwolf

Grand café Waterwolf is nieuw: ‘We hebben de mooiste plek van Nijmegen’

Onze Waalkade is van grijs naar groen gekleurd. Waar we eerst vooral beton vonden aan onze kade, vin...
Pete Tierneys Irish Pub

Pete en PJ van Tierney’s Irish Pub: ‘Die Ierse gezelligheid noemen wij The Craic’

In Nijmegen bevindt zich een klein stukje Ierland, in de Molenstraat om precies te zijn. Daar vinden...
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.