Deze gloednieuwe speciaalbierwinkel in Nijmegen gaat bijna open

Door indebuurt Nijmegen 6 juli 2018

Beschuit met muisjes! Er is in Nijmegen namelijk een ‘nieuw’ menneke geboren. Dinsdag 10 juli is de openingsdag van speciaalbierwinkel ’t Biermenneke aan de St. Jacobslaan 26. Om de beschuitjes weg te spoelen staat er voor de eerste bezoekers ook een gratis speciaalbiertje klaar.

400 verschillende soorten bier

Aan het roer van deze bijzondere nieuwe speciaalzaak staan vader en zoon, Hans en Maurice Huisman, bij velen welbekend van het naastgelegen café Piet Huisman. “Vanuit het café is ook het idee voor deze speciaalbierwinkel ontstaan”, vertelt Maurice. In het café verkopen we namelijk meer dan vierhonderd verschillende soorten bier en regelmatig kregen we van gasten de vraag of ze ook bier konden kopen voor thuis.”
Iets wat volgens de wetgeving niet is toegestaan, het beginnen van een winkel naast het café was dan ook een zeer goede oplossing voor dit ‘probleem’.

Bijzonder aanbod

Het toeval wilde dat het naastgelegen pand vrijkwam en nadat eindelijk alle vergunningen vanuit de gemeente rond waren, kon het enthousiaste tweetal echt aan de slag met de verwezenlijking van deze bierdroom. Hans: “We hebben gezocht naar bieren die eigenlijk vrijwel niemand anders heeft, echte speciaalbieren dus.”

Voor elke biersmaak wat wils

Deze zoektocht resulteerde in een bijzonder aanbod van meer dan vijfhonderd soorten uit meer dan 25 verschillende landen, maar ook uit de regio. “Een groot deel hiervan hebben we ook zelf al een keer geproefd. Je bent bij ons dus niet alleen aan het juiste adres voor een heel breed assortiment met voor elke biersmaak wel wat wils, we kunnen onze klanten ook nog eens perfect adviseren.” “Dat is meteen een van de leukste uitdagingen”, gaat Maurice verder. “Klanten laten omschrijven waar ze van houden en dan komen met een verrassend advies.”

Voor de ‘beer geeks’

Vader en zoon Huisman hopen met ’t Biermenneke die nieuwe favoriete winkel van alle bierliefhebbers in Nijmegen en omstreken te worden. “Voor onszelf is het ook een uit de hand gelopen hobby. We kunnen het vrijwel alleen nog maar over bier hebben”, lacht Maurice. “Dit enthousiasme hopen wij over te kunnen dragen op onze klanten en wij hopen zeer ook de echter ‘beer geeks’ naar onze winkel te trekken. Het ‘gewone biertje’ vind je hier niet – daarvoor kun je naar de supermarkt aan de overkant van de straat – maar voor de rest hebben wij eigenlijk van alles wel wat. De bierliefhebber kan hier dus zeker zijn hart ophalen.”

Schapkaartjes versus passie delen

‘Beer geek’ of niet, vanaf dinsdag 10 juli is iedereen van dinsdag tot en met zaterdag tussen 14.00 en 20.00 uur welkom bij ’t Biermenneke. Hans: “Of ze nu heel gericht komen of gewoon even willen snuffelen. Dat laatste kan namelijk ook, want doordat we bij elke biersoort een schaakaartje hebben met een korte omschrijving van het betreffende biertje kun je ook zelf op onderzoek uit naar een biertje dat jou aanspreekt. Maar uiteraard helpen we onze klanten ook graag. Hoe mooi is het immers om je passie te mogen delen met anderen. Bier… we kunnen er de hele dag wel over door praten.”

 

Lees ook:

speciaalbier Nijmegen

5 Nijmeegse speciaalbiertjes die je echt geproefd moet hebben!

Proost! In heel Nederland is er geen enkele stad waar zoveel speciaalbier wordt gedronken als in Nij...
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.