Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe zaak gespot: Carolien en Marjoke maken zelf duurzame kleding

Door Jeffrey Hage 18 oktober 2020

Ben jij nou ook klaar met al die fast fashion? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Carolien Beekman (30) en Marjoke Plijnaer (37) maken zelf duurzame dames kleding. Hun atelier Mestizo Mode aan de Kannenmarkt is nieuw in Nijmegen!

Van webshop naar winkel

Mestizo Mode zag echter al eerder het levenslicht toen Carolien en Marjoke zelf een website oprichtten met duurzame damesmode. Via de website – die de dames vanuit huis runden – miste er wat zichtbaarheid, vandaar dat ze nu over zijn gegaan op een fysiek atelier.

Alles duurzaam en zelfgemaakt

De naam Mestizo betekent letterlijk: halfbloed. De dames hebben voor deze naam gekozen, omdat de creaties die zij maken een mix zijn van wat zij samen bedenken en maken. De ontwerpen zijn daarnaast volledig duurzaam. Carolien: “Voor nu maken wij alleen nog maar dameskleding. De kleding maken wij volledig zelf en wordt compleet aangepast op de wensen van de klant. De stof kopen wij zelf in en voldoet aan duurzame eisen. Daarna kan de klant iets kiezen uit onze collectie en maken we dit compleet passend en op maat. Zo komt er geen hele mode-industrie aan te pas en heb je altijd iets wat compleet bij jou past!”

Foto: Mestizo Mode
Foto: Mestizo Mode

Creatieve dames

Marjoke en Carolien hebben allebei creatieve achtergronden. Marjoke: “Ik ben zelf kunstenaar, voor zowel podium als beeldend. Mijn werken hangen ook in de zaak. Daarnaast ben ik actrice en theatermaker en ontwerp ik mode met Carolien.” Carolien is werkzaam als juf bij studio Jurk en runt daarnaast haar eigen fashion label Carolin fashion.

Veel aanvragen voor kleding

Het pand op de Kannenmarkt hebben Carolien en Marjoke zo’n vijf maanden tot hun beschikking. Carolien: “We vroegen ons af of het ook mogelijk was om onze webwinkel naar een fysiek pand te verhuizen. Dat lijkt tot nu toe enorm aan te slaan! We krijgen veel reacties van verschillende mensen. En ook de aanvragen voor kleding beginnen lekker te lopen.”


Meer over Mestizo Mode ontdekken?

Mestizo Mode speciaalzaken

Geopend10:00 - 17:00

Kannenmarkt 4, Nijmegen

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook:

Dabba Dinner in Nijmegen

Gezond en exotisch: deze afhaalzaak is nieuw in Nijmegen

Geen zin om zelf te koken maar ook niet in een vette hap? Noor Boereboom (23) en Alexander Steenis (...

Er opent een splinternieuwe sportschool en Nijmegen en hierom wil je er naartoe

Grand café Waterwolf is nieuw: ‘We hebben de mooiste plek van Nijmegen’

  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.