Dit komt er op nummertje 73 in de Lange Hezelstraat

Door Janneke van Bergen 27 februari 2018

Kristel Bakker en Petra Rutten openen 3 maart de deuren van hun gloednieuwe kledingzaak in de Lange Hezelstraat. In hun nieuwe winkel met de naam Up verkopen zij vintage plus-size kleding. “Het aanbod leuke tweedehands kleding in  grotere maten kan beter. En shoppen voor plussize vrouwen moet ook gewoon weer leuk worden.”

Vandaar dat de Nijmeegse vriendinnen de kreet ‘Krijg toch allemaal de klere’ gebruiken. Kristel: “We bedoelen dat letterlijk, dat er dus een kledingaanbod moet zijn voor iedereen.” Up is te vinden op nummer 73 van de oudste straat van Nederland. “We hebben altijd gezegd, als we iets beginnen dan in de Lange Hezelstraat.”

Struinen op markten en beurzen naar leuke kleding

De twee gloednieuwe onderneemsters zijn al vanaf mei vorig jaar bezig met de inkoop. “We struinen markten en beurzen af en kopen soms wat in op Marktplaats. “We hopen straks ook in te kunnen kopen van klanten.”  Kristel denkt dat er een behoefte is aan een winkel als deze. “We verkopen leuke en eigentijdse kleding vanaf maat 44 tot en maat 60. Toen ze laatst al een kennis met maatje 50 tussen de kleding lieten snuffelen, kocht deze al meteen 17 stuks.”

Kristel en Petra willen shoppen voor plussize vrouwen weer leuk maken.

Veel plus-size maten worden weggemoffeld in stoffig hoekje

Kristel: “In veel zaken zijn de grotere maten weggemoffeld in een stoffig hoekje. Er is weinig keus en vrouwen hebben vaak zoiets van: ‘dan koop ik dit maar’. Bij Up is voor iedere plussize keus en vrouwen kunnen hier hopelijk met een lekker gevoel winkelen.”
Kristel en Petra zijn Up begonnen uit een soort van onvrede. “Ik woon al 30 jaar in Nijmegen en miste een winkel met de insteek als deze. Wij verkopen tweedehands kleding in het middensegment maar ook van merken als Yoek, XTwo, Zizzi en head over heels. Je scoort hier leuke kleding in verschillende prijsklassen.”

‘We willen shoppen weer leuk maken’

Wat de Nijmeegse vriendinnen vooral belangrijk vinden is het sociale aspect “Vrouwen kunnen hier zichzelf zijn, wij begrijpen wat zij soms voelen en wij willen het shoppen juist weer leuk maken!”

Private Shopping bij Up

Als je de uitgebreide collectie van Up liever voor jezelf alleen hebt kan dat ook. Je kunt bij Up namelijk ook op afspraak privé shoppen. Ook leuk, je kunt die cadeau doen aan bijvoorbeeld je vriendinnen met een hapje en een drankje erbij. Ook handig om te weten: Up biedt een ‘verstelservice’. Petra is namelijk een ervaren coupeuse en heeft haar ‘naaimasjien’ een mooi plekje in de winkel gegeven.

 

 

 

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.