Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er komt een conceptstore aan de Grote Markt en wij hebben de eerste beelden

Door Babs Bingen 13 augustus 2019

Dames, opgelet! We kunnen binnenkort weer een leuke conceptstore aan ons favorieten-lijstje toevoegen. In het pand náást café In de Blaauwe Hand op de Grote Markt komt namelijk een nieuwe zaak.

Diane Hendriks is de trotse eigenaresse van de nieuwe zaak. Een bekende! Eerder spraken we haar over haar zaak De Witte Foodbar. Vier jaar lang heeft ze vol plezier en passie de zaak gedraaid, maar het werd haar te druk. Ze vertelt ons: “Het liep ontzettend goed, waardoor ik áltijd aan het werk was. Alle feestdagen, alle avonden… Het waren lange dagen en dat werd me te druk. Met pijn in mijn hart heb ik daarom de zaak verkocht.”

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Stoppen met ondernemen? Zeker niet!

Diane was eerder ook onder de eigenaresse van de Stretto, Café Daen en Riva aan de Waalkade. Maar stoppen met ondernemen, dat zat er voor Diane niet in. En dus gaat ze nu een hippe conceptstore beginnen aan de Grote Markt.  Diane: “Ik had het idee voor een eigen winkel al langer, maar toen had ik de Witte nog. Ineens stuitte ik op dit perfect pandje. Toen zich ook kopers aandienden voor De Witte, is het snel gegaan.”

Loft1

De zaak gaat Loft1 heten en we vinden er straks mooie hippe interieurspullen, sieraden, meubels en kleding. Diane: “Alles dat hier straks in de winkel staat, is te koop. Dus óók de stoelen, tafels en kasten. De ruimte in de kelder leent zich perfect voor kledingparty’s. Die kunnen we dan houden met de collectie kleding die we verkopen voor bijvoorbeeld groepjes vriendinnen met een lekker wijntje erbij.”

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Ron Link komt optreden

We moeten nog eventjes geduld hebben tot we bij Diane in de zaak langs kunnen gaan. Op dit moment is ze namelijk druk met de inkoop. Op 1 september is de opening! Leuk: de Nijmeegse zanger Ron Link komt dan ook een optreden geven.

(Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Lees ook:

Diane van WITTE Foodbar: ‘Ik wilde eigenlijk stoppen, maar ik werk nu harder dan ooit’

In de van Welderenstraat vinden we een hippe, kleinschalige eetgelegenheid: Witte Foodbar. Eigenares...

9 x hier in Nijmegen koop je je verse groente en fruit

We weten allemaal hoe belangrijk het is om onze vitaminen, mineralen en voedingsvezels binnen te kri...

Binnenkijken bij Dana: ‘Mijn 21 planten zijn mijn baby’s’

Het studentenhuis aan de Parkweg waar Dana (20) woont, is een echt pareltje. In het gerenoveerde sta...
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.