De oude NYMA-fabriek wordt officieel een festivalterrein en dit kun je verwachten

Door Thijs Stevens 5 december 2018

Zoals je misschien al weet, wordt het voormalige fabrieksterrein van de NYMA een nieuwe evenementenlocatie. Zo maakte Doornroosje onlangs bekend er het eerste Nijmeegse urban festival te gaan organiseren. Maar je kunt nog meer leuks verwachten!

Nieuwe invulling

Het NYMA-terrein moet een plek worden voor vrije tijd, creatieve industrie en sport en spel. Met evenementen die daarmee te maken hebben, wil de gemeente NYMA alvast op de kaart zetten.

Puntensysteem

Net als op andere evenemententerreinen in Nijmegen geldt voor NYMA een puntensysteeem. Op basis van hoe lang een feestje of evenement duurt, op welk dagdeel en hoe hard de muziek staat, wordt een puntenaantal bepaald per evenement. Die punten worden vervolgens afgetrokken van het totaal aantal punten per jaar.

Tien uur per dag

NYMA heeft 360 punten ‘gekregen’. Dat komt neer op tien geluidsdagen. Best veel dus! Daarnaast mogen feestjes op zondag tot en met donderdag tot 23.00 uur duren en op vrijdag en zaterdag tot 24.00 uur. De dag voor een feestdag mag een festival ook een uurtje langer (tot 24.00 uur) door. Een evenement mag niet langer dan tien uur duren.

Tijdelijke regels

Alle bovenstaande regels zijn tijdelijk, omdat nog niet precies is besloten wat uiteindelijk de functie van het gebied wordt. Zodra dat duidelijk is, worden regels misschien iets aangescherpt of aangepast. Maar voorlopig is er een hoop mogelijk dus!

Wat mis jij nog?

Mis jij nog een bepaald evenement in Nijmegen? Van het WK touwtjespringen tot aan een reggaefestival? Laat het ons weten via Facebook of stuur een mailtje. Wie weet kunnen wij samen de gemeente, NYMA en organisatoren op ideeën brengen!

Lees ook:

VASIM

Mysterie: spreek je Nyma nou uit als ‘Nijma’ of als ‘Niema’?

Steeds vaker is er iets te doen rondom de Nyma-fabriek. Er worden feestjes georganiseerd, er is een ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.