Deze gloednieuwe foodbar in hartje stad gaat bijna open

Door Janneke van Bergen 12 januari 2018

Op de plek waar we voorheen restaurant Plaats1 vonden opent dinsdag 23 januari de gloednieuwe Foodbar de Pelgrim. Bij de Pelgrim kun je niet alleen terecht voor lekkere lunch: in de avond geniet je hier van allerlei (kleinere) tussengerechten. Bij de Pelgrim staat genieten in ieder geval op nummer 1.

Eigenaar Floyd Schoenaker komt uit een bekende horeca-familie

Het brein achter de Pelgrim is de jonge Floyd Schoenaker, geen onbekende naam in Nijmegen. De vader van Floyd,  Frans Schoenaker, is namelijk een echte horecaman en was eigenaar van onder meer  The Shuffle, de Waagh en ook van de Wijchense zaken als Het Verlangen en de Leurse Hof. Floyd: “Ik heb het horeca-leven dus met de paplepel ingegoten gekregen en wilde altijd al iets voor mezelf beginnen. Toen Plaats1 voorbij kwam en ik het prachtige pand en terras zag, was ik meteen verkocht.”

‘Iedereen moet zich hier thuis voelen’

De foodbar vind je aan de Franseplaats 1, naast brouwerij de Hemel en in de Commanderie van St. Jan. “Deze plek bood al 800 jaar geleden een rustplaats voor pelgrims”, vertelt Floyd. “De naam voor onze foodbar was dus snel gekozen.”

Het concept van de Pelgrim is simpel. Iedereen is welkom en moet zich er thuis voelen. “Ik wil dat mijn 93-jarige oma hier lekker een tomatensoepje kan eten en dat mijn nichtje hier geniet van een lekker speciaalbiertje. Foodbar de Pelgrim moet the place to be worden voor heel Nijmegen,” aldus Floyd.

Foodbar Pelgrim
Het prachtige terras van Foodbar Pelgrim en Brouwerij de Hemel.

Lekker kiezen uit verschillende gerechtjes

Bij de Pelgrim kies je in de avonduren uit kleine tussengerechten die allemaal tussen de 7 en 10 euro kosten. Denk bijvoorbeeld aan steak tartaar op een crème van aardpeer met paksoi, ajvar en cashewnoot. Op de kaart is ook ruime keus uit vis- en vegagerechtjes. Bijvoorbeeld de bonenburger van avocado, tomatensalsa dadel en quinoa. Voor de wijnliefhebber is de keuze reuze en natuurlijk drink je bij de Pelgrim speciaalbiertjes van buurman Brouwerij de Hemel. Nice to know: de Pelgrim heeft bij de Hemel een eigen speciaalbiertje laten brouwen. Floyd: “Het gaat om een blond biertje van 7% met de naam Uda. Dat is de naam van een gravin die hier ooit heeft gewoond.”

Lunchen met bijzondere plankjes

Floyd: “We zijn iedere dag vanaf 12.00 uur open en alleen op maandag gesloten. Het leuke is dat wij dus ook een uitgebreide lunchkaart hebben.” En na het zien van die lunchkaart weten wij het zeker: wij gaan echt een keertje lunchen bij de Pelgrim.
Bij de foodbar kun je namelijk zogenaamde ‘planken’ bestellen die je dan met elkaar deelt. Bijvoorbeeld een Vega-plank met geitenkaas, groenteloempiaatjes en eiersalade. Ook een plank met carpaccio, Thaise kip en chorizokroketjes is op de kaart te vinden. En last but not least bestel je bij de Pelgrim ook een uitsmijter, oerbrood met kroketten, of een broodje gezond. Yummie!

Je kunt nu al reserveren!

De eigenaar van de Pelgrim heeft twee ervaren en jonge bedrijfsleiders aan zijn zijde. Het gaat om Jori Hovinga (30) en Leander van den Boogaard (28). Jori komt ook uit een echte horeca-familie (haar broer is bijvoorbeeld de eigenaar van café De Zaak in Beuningen) en Leander werkte voorheen al bij Plaats1. Voor Nijmegenaren die niet kunnen wachten: de zaak gaat dinsdag 23 januari om 12.00 uur open en je kunt nu al reserveren: tel. 024 365 6708,

Foodbar Pelgrim
Floyd Schoenaker (links) met zijn bedrijfsleiders Jori Hovinga en Leander van den Boogaard.
[mc4wp_form id=”6695″]

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.