Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dat wordt noodles slurpen! De allereerste ramenbar in Nijmegen is een feit

Door Babs Bingen 11 september 2019

Liefhebbers van Aziatische noodlesoep en Japanse ramen opgelet: de allereerste ramenshop van Nijmegen gaat binnenkort open. Welkom, ToKokoro!

Het jonge stel Anke en Tom Staffhorst zijn de trotse eigenaren van de gloednieuwe zaak. Beiden hebben lang met veel passie in de horeca gewerkt. De droom was altijd al om ooit een eigen zaak te openen. Voordat het stel ToKokoro begon, hebben ze daarom eerst twee jaar het restaurant in Hotel NIMMA, genaamd NIMMA, gerund om ervaring op te doen. Hij in de keuken, zij als manager.

ToKokoro

Nu was het tijd voor hun eigen zaak, en wel in de Grotestraat. In het rijtje van Le Café en het voormalige pand van Café de Fiets, pronkt nu dan ook aan het pand op de hoek een zwart bordje met de naam ‘ToKokoro’ erop.

Waar komt de naam ToKokoro vandaan?

Een tongbreker. Waar staat die naam eigenlijk voor? Anke: “Het is een combinatie van de woorden Toko en Kokoro. Toko is een verwijzing naar ‘zaak’. Kokoro staat in het Japans voor heart, mind and soul. Wij runnen onze zaak met onze eigen heart, mind and soul.’

(Foto: ToKokoro Ramen)

30 zitplaaten

In de mooie zaak kunnen straks zo’n 30 gasten aan een tafeltje van een lekkere kom ramen smullen. Afhalen kan ook. Voor een kom ramen betaal je tussen de 13 en 15 euro en je hebt de keuze om eventueel extra toppings toe te voegen. Verder vind je Japanse biertjes, wijnen en en biologische frisdrankjes zoals bijvoorbeeld Fritz Kola op de kaart.

Zo scoor je een extra bijgerecht

Duurzaamheid vinden de eigenaren van ToKokoro belangrijk. “We werken alleen met duurzame merken en alles dat je hier bestelt, is huisgemaakt. Alleen de noodles niet, maar daar gaan we wél naartoe werken. Als gasten hier hun eigen bakje meenemen wanneer ze ramen komen afhalen, krijgen ze een extra bijgerecht.” Vanaf vrijdag 13 september kunnen we allemaal de smakelijker gerechten bij Anke en Tom komen proeven.

Tokokoro Ramen Noodles
(Foto: ToKokoro Ramen)

Meer over ToKokoro Ramen ontdekken?

ToKokoro Ramen restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 15:30 |17:00 - 22:00

Grotestraat 12, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

diner

Jammer! Dit populaire restaurant in Nijmegen-Oost staat te koop

Een populair restaurant in Nijmegen-Oost staat wegens privé-omstandigheden te koop, lezen we op de w...

Leuk! Deze bekende Nijmeegse zaak krijgt een tweede vestiging

Heb jij je ook weleens afgevraagd wat er in het oude pand van Chocoladebar Quetzal in de Houtstraat ...
Fresca terras

Deze nieuwe horecazaak maakt het Faberplein binnenkort nog gezelliger

'New in Town!' staat er groot op de ruiten van dit pand aan de Mariënburg. Wie, wat, waar, hoe is er...
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.