Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dapper: Maarten en Floyd starten nieuw restaurant in Nijmeegse binnenstad

Door Babs Bingen 2 december 2020

Ondernemers Maarten Driessen en Floyd Schoenaker ken je misschien van restaurant MikMak aan Kelfkensbos. Middenin de coronacrisis hebben de heren een ander Nijmeegs restaurant overgenomen. 

Restaurant Pacho dat onderaan de Lange Hezelstraat ligt, is nu van hen. Dapper, zou je denken. Deze positieve ondernemers zien dat anders. Floyd: “Deze parel konden we niet laten schieten. Toen deze zaak op ons pad kwam, zagen we direct kansen. Hier komen veel mensen langs, het terras is mooi en ruim en het pand ook.”

Pacho wordt BLOOM

Maarten en Floyd willen naar eigen zeggen ‘het roer omgooien’ bij Pacho. De nieuwe naam: BLOOM. Het Zuid-Amerikaanse concept met gerechten om te delen, verdwijnt. Je kunt er straks zeven dagen in de week terecht voor lunch, diner en drankjes. Er komen broodjes op het menu, maar ook uitgebreide lunchplateaus met verschillende kleinere happen.

Wat je er tijdens het diner precies bestelt, is nog niet bekend. Floyd: “De menukaart is nog niet af. Het worden in ieder geval betaalbare klassieke gerechten met een twist. Zoals je ook van ons gewend bent bij de kaart van MikMak.”

Vertrouwen in elkaar

Sinds de sluiting van de horeca houden de heren zich daar bezig met afhaal- en bezorgbestellingen. Met succes. Floyd: “Daardoor kunnen we onze rekeningen betalen. Dat geeft vertrouwen in ons concept, in onze samenwerking en dus ook in onze nieuwe zaak.”

‘Horeca-ondernemers blijven niet graag thuis’

Dat betekent niet dat het geen moeilijke tijden zijn voor horeca-ondernemers. Integendeel. Maarten: “Er wordt een beroep gedaan op je geduld en creativiteit. Je kan nu superhard werken, maar bouwt niets op. Maar horeca-ondernemers zijn bij uitstek de mensen die niet graag thuisblijven. Net als wij. Juist wij doen er altijd alles aan om mensen dat horecagevoel te bezorgen, ook al is dat met take away.”

Hopelijk 1 januari open

Het huidige pand krijgt nu een make-over. Zo komt er gave plantenmuur en wordt de bar versierd met bloemen. Ook het terras wordt opgeknapt. Maarten en Floyd hopen op 1 januari de eerste gasten bij BLOOM te verwelkomen. Floyd: “Kan dat vanwege coronamaatregelen niet, dan verzinnen we een andere creatieve oplossing om mensen kennis te laten maken met BLOOM. Al zou er een derde lockdown komen: wij gaan door!”

Lees ook:

Zorgbakkerij Koekkoek

Nieuwe bakkerij gespot bij de Honig: ‘Voor jongeren met psychische kwetsbaarheid’

Toen Chris Zylicz (33) in haar jeugd depressief was, miste ze een dagbesteding waar je iets anders d...
speciaalbier in Nijmegen

Tijd voor een borrel: 7 x hier koop je speciaalbier in Nijmegen

Nijmegenaren lusten graag een speciaalbiertje! Ondanks dat de horeca even dicht is, zijn er gelukkig...
Moes Nijmegen

Een kijkje in de keuken bij Nijmeegse Marloes: ‘Ik sport om te eten’

In de nieuwe rubriek ‘een kijkje in de keuken bij’ spreekt Bas Nijmegenaren die iets met food te mak...
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.