Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bourgondisch borrelen: deze bar opent binnenkort in de Van Welderenstraat

Door Babs Bingen 16 september 2019

‘Bar Socio opening soon’ staat groot op de gevel van dit pand in de Van Welderenstraat. Je kent het pand misschien als de oude plek waar eerder WITTE Foodbar zat. Dit gaat er gebeuren!

De enthousiaste Nadieh (28) en Lisa (29) zijn de ondernemers die hier hun eerste eigen bar gaan openen. Nadieh: “We kennen elkaar via een gemeenschappelijke vriendin. Zij wist dat Lisa’s grote droom altijd al was om ooit een eigen borrelbar te openen. Toen Lisa aangaf dat haar baan in de marketing en sales niet langer meer bij haar paste, stuurde deze vriendschappelijke vriendin haar door naar mij.”

Een jaar lang bekeken de dames panden

“Ik had al een tijdje mijn eigen cateringsbedrijf waarvoor ik veel in het buitenland zat. Mijn privéleven speelt zich af in Nijmegen, maar ik was héél veel weg. Een eigen zaak in Nijmegen leek mij ook wel wat.” Al pratende en grappende kwamen Lisa en Nadieh erachter ze wat betreft hun visie op horeca op één lijn lagen. Een jaar lang bekeken ze panden in Nijmegen. De winnaar: het pand aan de Van Welderenstraat nummer 90.

Nadieh is wijnkenner, Lisa wordt biersommelier

Bij de knusse Bar Socio kunnen we straks ‘bourgondisch borrelen’. De ideeën voor de kaart zijn allemaal ontstaan uit de eigen passie voor het borrelen. Nadieh is een echte wijnkenner en Lisa volgt nu een training tot bier sommelier: goede wijnen en speciale biertjes vormen dan ook de basis van de kaart.

De kaaskar

Er zijn straks ook vele borrelhappen: iets voor ‘uit ’t vuistje’, ‘ietsje meer’ en voor als je ‘lekker wil blijven zitten’. Er is ook al een signature dish gekozen: de kaaskar. Zodat gasten zelf uit 10 tot 15 (wisselende) kazen kunnen kiezen welke varianten ze op hun eigen borrelplank willen.

Wanneer gaat Bar Socio open?

Op zondag 29 september om 15:00 uur gaat Bar Socio open. Leuk: iedere gast krijgt op die dag van Lisa en Nadieh een gratis glaasje cava als welkomstdrankje. Vanaf die dag zijn de dames iedere dag in de week, behalve op dinsdag, geopend.


Meer over Bar Socio ontdekken?

Bar Socio restaurants en horeca

Gesloten15:00 - 23:00

Van Welderenstraat 90, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Wauw! Zo ziet de nieuwe winkel van Wild at Heart Bridal eruit

Wild at Heart Bridal in het centrum van Nijmegen, liep zó goed, dat het tijd was voor een grotere za...
grandcafé liz horeca-spot

Gaaf! Op deze unieke locatie in Nijmegen kun je ook vergaderen

Op een unieke locatie aan de Lentse Plas en naast Pathé Nijmegen, vind je LIZ Grand Café. Je kunt hi...

Er komt een conceptstore aan de Grote Markt en wij hebben de eerste beelden

Dames, opgelet! We kunnen binnenkort weer een leuke conceptstore aan ons favorieten-lijstje toevoege...
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.