Lekker eten én een ander helpen doe je bij Happietaria

Door Sophie van den Boogaard 12 februari 2018

In het pand waar tot voor kort Bistro Allerlei te vinden was, vestigt zich nu een tijdelijke nieuwkomer. Vanaf 14 februari kun je daar een maand lang lekker eten bij pop-up restaurant Happietaria.

Eten voor het goede doel

Happietaria is een landelijk initiatief en streek al 9 keer eerder neer in Nijmegen, onder andere in de Waalboot (nu de Escapeboot) en bejaardentehuis Boszicht. Dit jaar is de keus gevallen op het pand van Bistro Allerlei. “Van 14 februari tot en met 13 maart runnen wij hier met een groep studenten Happietaria. Elke dag kookt er weer een andere groep. De opbrengst van alle gerechten gaat naar stichting ZOA, die opleidingen verzorgt voor Eritrese vluchtelingen in Ethiopië,” vertelt betrokken student Wouter Holtland.

‘Doe iets goeds voor een ander’

In Nijmegen wordt Happietaria gerund door vijf verschillende Christelijke studentenverenigingen. Wouter ziet het geloof als belangrijke motivatie voor het initiatief. “Als Christen probeer je te leven zoals Jezus. Dat was iemand die zorgde voor zijn naasten. Wij willen dat op deze manier ook doen. ‘Doe iets goeds voor een ander’ is eigenlijk onze belangrijkste boodschap. Iedereen die hier werkt doet dat vrijwillig, we doen het voor de ervaring en voor de opbrengst voor het goede doel.”

Happieburger

Op de kaart van Happietaria vind je verschillende gerechten. Voor 4,50 euro eet je al een linzensoepje met kokos en limoen. Op het menu vind je verder Happieburger, maar ook het Eritrese kipgerecht Doro Wat. “Onze koks worden begeleid door een professionele advieskok, dus het eten is kwalitatief echt goed. Ons doel is om uiteindelijk 30.000 euro over te houden voor de Eritrese vluchtelingen in Ethiopië. We vinden dit initiatief zo goed omdat hulp dichterbij huis hopelijk voorkomt dat vluchtelingen een hele tocht af moeten leggen naar Europa.”

Sponsors

Er zijn veel bedrijven die Happietaria sponsoren. “Sinds oktober is er een heel team studenten bezig om zoveel mogelijk spullen gesponsord te krijgen. Onze auto waarmee we de bestellingen ophalen is gesponsord, maar ook de producten waarmee we het eten bereiden zijn veelal gedoneerd. Zo kunnen we de opbrengst maximaliseren.”

Vanaf woensdag 14 februari kun je een hapje eten bij Happietaria. Er is ook een kindermenu. Wil je zelf je handen uit de mouwen steken? Geef je op en help mee!

  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.